KRIŽEVCI Obilježava se Dan grada – pogledajte što vas sve očekuje

Gradska knjižnica "Franjo Marković" i ove će godine vršiti besplatno učlanjenje novih članova, a pored toga na Strossmayerovom trgu će uz predstavljanje pokretne knjižnice proslaviti 10. rođendan Bibliobusa.

Ilustracija // Foto: Grad Križevci

Križevci će proslaviti 767. rođendan u srijedu, 24. travnja, a tom prilikom održat će se niz programa na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu, a pripremljen je zanimljiv sadržaj.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije “Sv. Marko Križevčanin” tradicionalno će na Nemčićevom trgu održati XV. Natjecanje u kuhanju fiša Križevci 2019. koje počinje u 9 sati.

Gradska knjižnica “Franjo Marković” i ove će godine vršiti besplatno učlanjenje novih članova, a pored toga na Strossmayerovom trgu će uz predstavljanje pokretne knjižnice proslaviti 10. rođendan Bibliobusa.

Zajednica tehničke kulture Križevci izložit će svoje radove i održati radionice članica Zajednice na Strossmayerovom trgu.

Organizirana je nagradna igra za građane “Križevački poduzetnici, obrtnici i Grad Križevci daruju”, a ove godine brojnim poklon paketima i bonovima uključili su se Art Rock Caffe, Cris, Arthur i Arteria, Frizerland d.o.o., Huten tekstil, Izdavačka kuća Veda d.o.o., KTC d.d., Mesnica Stručić, Poljocentar d.o.o., Praonica rublja Križevci, Ruber d.o.o., Sim Servis d.o.o., stolar Mato Lončar, Trgo-Agencija d.o.o. i Veterinarska stanica Križevci d.o.o.

Križevački likovni krug pripremio je izložbu slika na otvorenom pod nazivom “Memorijal Marcela Jelaka” koji će se održati na Nemčićevom trgu.

U 10 sati u paviljonu kreće zabavni program u kojem sudjeluju križevački dječji vrtići, Križevačke mažoretkinje i Križevačka djevojačka straža dok će u 11 sati gradonačelnik Mario Rajn rezati rođendansku tortu koja će se dijeliti građanima.

Nastavlja se Turneja radosti – Sportske igre mladih pa će se tako sutra, u srijedu na igralištu kod Latina održati finalna utakmica osnovnih škola u nogometu Coca-Cola Cup s početkom u 9 sati, a u 10 sati počinje finalno županijsko natjecanje osnovnih škola u šahu i to u Turističko informativnom centru.

Obilježavanje 767. rođendana grada Križevaca završit će sa svečanošću obilježavanja Dana grada i dodjelom javnih priznanja u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u 18 sati i koncertom grupe Elemental koji počinje u 19 sati na Strossmayerovom trgu.

Važno je naglasiti da će cijeli dan za promet biti zatvoren uži centar grada.

Ne propustite: