KRIŽEVCI Osnovna škola Vladimir Nazor odabrana za sudjelovanje u zanimljivom projektu

Natječaj za prijavu je bio otvoren do 21. lipnja, a prijaviti su se mogle sve zainteresirane osnovne, srednje škole i edukacijske ustanove.

Fotografija preuzeta s internetskih stranica Grada Križevaca

Osnovna škola Vladimir Nazor iz Križevaca odabrana je za sudjelovanje u projektu Generacija NOW.

Radi se o projektu koji provodi IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih) u suradnji s Hrvatskim Telekomom. Cilj projekta je povezati postojeća i nova znanja pri korištenju Internet of Things tehnologije, razvijati kreativnost, inovativnost i stvoriti priliku da djeca realiziraju IoT projekte od koncepta do gotovog modela. Uz to, važno je da djeca međusobno uče jedni od drugih i stječu samopouzdanje korištenjem modernih tehnologija.

Natječaj za prijavu je bio otvoren do 21. lipnja, a prijaviti su se mogle sve zainteresirane osnovne, srednje škole i edukacijske ustanove.

Svi sudionici projekta dobit će donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva kojima će moći kupiti dodatnu opremu, a dobit će i edukaciju mentora, kao i stručnu mentorsku podršku.

Ovaj će donacijski natječaj rezultirati i novim STEM kurikulumom za izvannastavne aktivnosti koji će biti dostupan svim školama i obrazovnim ustanovama.

Odabrano je ukupno 110 ustanova – škola, knjižnica i organizacija. Aktivnosti projekta za ustanove i mentore kreću sredinom rujna, nakon ljetnih praznika. Tomica Turković učitelj je u križevačkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora, koji je zadužen za provedbu projekta, stoji na internetskim stranicama Grada Križevaca.

Ne propustite: