KRIŽEVCI Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca uspješno organizirali prikupljanje donacija

Učenici su vrlo uspješno organizirali i proveli akciju kojoj su se njihovi kolege i nastavnici odazvali u velikom broju.

Foto: GDCK KC

U sklopu projekta “Mali humanitarko” Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima.

Akciju su organizirali članovi učeničke skupine “Mali humanitarko”, Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Pia Petrov, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic, Rea Galaš i Lorena Filipašić u suradnji s njihovom voditeljicom Suzanom Balić i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci.

Učenici su vrlo uspješno organizirali i proveli akciju kojoj su se njihovi kolege i nastavnici odazvali u velikom broju te je ukupno prikupljeno oko 550 kilograma raznih namirnica koje su dostavljene u Socijalnu samoposlugu Sveti Marko Križevčanin Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Sve prikupljene donacije bit će podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge uoči blagdana.

Projekt “Mali humanitarko” odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Foto: GDCK KC

Izvor: GDCK KC

Ne propustite: