KRVAVO PRIVOĐENJE Policajci su ga tukli dok mu nisu razbili jetru, a onda su mu ponudili nagradu za šutnju

Policajci se terete zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. siječnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1984. godište) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Oni su, osnovano se sumnja, kao policijski službenici, 10. siječnja u Piškorovcu, prilikom privođenja oštećenika, izveli ga pred kuću, gurnuli na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu, nakon čega su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh i glavu, a zatim su zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu (razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu).

Postoji osnovana sumnja i da je 35-godišnjak 11. siječnja u bolnici u Čakovcu, rekao oštećeniku neka ga ne tereti zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi.

Ne propustite: