‘KUD SRCE I PRIJATELJI’ Održava se folklorna manifestacija, dobrovoljni novčani prilozi prikupljaju se za Udrugu Latice

"Mi to radimo uz pjesmu, ples i zajedničko druženje. To nas je sve obogatilo za nova iskustva, nova prijateljstva i zato Vas sve pozivamo da nam se pridružite", poručili su iz KUD-a Srce.

Foto: KUD Srce Koprivnica

KUD Srce osnovan je 2010. godine, od strane grupe entuzijasta čiji je cilj i osnovna ideja bila obnoviti i sačuvati folklorni izričaj podravskog kraja. Od tada je prošlo puno vremena, a sada je ovaj KUD napredovao do velike kulturno-umjetničke udruge koja je dokazala da može okupiti poklonike kulture i umjetnosti u Koprivnici i šire, a uz to, zajedničke napore i energiju usmjeriti prema kulturnim dosezima širim od ideje očuvanja tradicije kraja.

Sa sličnim društvima iz drugih krajeva zemlje razvijaju dobre odnose, a organizator je folklorne manifestacije “KUD Srce i prijatelji”, koja ove godine obilježava šesto izdanje. Projekt je prerastao u respektabilno okupljanje sve većeg broja ljubitelja tradicijske kulture, u mjesto na kojem se kultura prenosi, doživljava i živi.

Folklorni susret će se održati u subotu 19. listopada u koprivničkom Domu mladih, s početkom u 17 sati.

Ulaz je slobodan, a za sve koji žele donirati bit će donacijska kutija za akciju Latice i humanitarnu akciju “Milijun koraka ide dalje”.

Gosti ovogodišnje manifestacije su:
KUD “Đuro Kundek”, Caginec (IVANIĆ GRAD)
KUD “Klinča Sela”, Klinča Sela (ZAGREB)
Češka beseda Hercegovec, Hercegovec (BJELOVAR)
KUD “Jablanovec”, Jablanovec (ZAPREŠIĆ)
Dječji vrtić “Čarobni park”, Drnje
Udruga “Latice”, Koprivnica

Gosti i domaćini predstavljaju se svojim programom po izboru. Cilj manifestacije je kroz pjesmu, ples i druženje očuvati i promicati tradicijsku baštinu zavičaja u kojem smo rođeni i u kojem živimo.

Ciljevi KUD-a Srce su poticanje, razvijanje i unapređenje kulturnog stvaralaštva, očuvanje etno-baštine na području grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a sve u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje zborskog pjevanja, folklornog plesa, instrumenata, scenskih izvedbi. Osim toga, cilj je očuvanje i ostalih oblika kulturnog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma, održavanje radionica u cilju, ne samo očuvanja, već i revitalizacije tradicijskih načina izrade te edukacije mladih o važnosti očuvanja tradicije.

Svojim programima i aktivnostima prema različitim dobnim skupinama djeluju na promicanju hrvatskog kulturnog identiteta i europskih civilizacijskih vrijednosti.

Članovi KUD-a “Srce” zajedničkim naporom uljepšavaju sebi i drugima svakodnevni život.

“Mi to radimo uz pjesmu, ples i zajedničko druženje. To nas je sve obogatilo za nova iskustva, nova prijateljstva i zato Vas sve pozivamo da nam se pridružite”, poručili su iz KUD-a Srce.

Ne propustite: