Srijeda, 17. kolovoza 2022.

Lagao svećeniku da je član vjerske misije i od njega dobio novac koji nije ni mislio vratiti

Također, prilikom posjete misiji, sumnja se da je iskoristio nepažnju 52-godišnjeg svećenika i ukrao ključeve njegovog osobnog automobila

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela Prijevara i jednog kaznenog djela Krađa.

Naime, sumnja se da je od 10. do 18. svibnja prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem protupravnog prisvajanja, u više navrata putem mobilnog uređaja stupio u kontakt s 52-godišnjim svećenikom jedne od vjerskih misija u Zagrebu s područja Medveščaka te ga doveo u zabludu lažno se predstavljajući kao pripadnik te misije kojemu je prijeko potrebna financijska pomoć.

Isto je tako, sumnja se, u više navrata i dolazio do prostorija te misije gdje je od svećenika, a sve na temelju izmišljene priče i lažnog predstavljanja, kao i zadobivenog povjerenja, dobio novac koji nije imao namjeru vratiti i to u ukupnom iznosu od 3300 kuna i 150 eura.

Nadalje, 18. svibnja, prilikom posjete misiji, sumnja se iskoristio je nepažnju 52-godišnjeg svećenika i ukrao ključeve njegovog osobnog automobila marke VW Passat zagrebačkih registarski oznaka s kojima je 30. svibnja, dok je svećenik održavao vjersko slavlje, došao do parkiranog osobnog automobila koji je otključao i ukrao torbicu.

“Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 7000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli posebno izvješće”, izvijestila je PU zagrebačka.

- Advertisement -

Najnovije objave