LAKŠI PRISTUP Područna škola Srijem dobila je pristupnu rampu za osobe s invaliditetom

Rampu je sufinancirala Županija kroz projekt "Jednaki, slični, različiti" Udruge Bolje sutra.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Osobama s invaliditetom odsada je olakšan pristup Područnoj školi Srijem.

Naime, spomenuta škola koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Sokolovac, dobila je pristupnu rampu za osobe s invaliditetom.

Rampu je sufinancirala Županija kroz projekt “Jednaki, slični, različiti” Udruge Bolje sutra.

Kroz spomenuti projekt educirani su nastavnici i roditelji djece bez teškoća u razvoju o osobama s invaliditetom. Cilj toga bio je poboljšati odnos prema osobama s invaliditetom, kako bi i oni aktivno sudjelovali u životu lokalne zajednice.

Područnu školu u utorak su obišli zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, Saša Korkut, ravnatelj Osnovne škole Sokolovac i Marija Mraz, predsjednica Udruge Bolje sutra.

Tom je prigodom zamjenik Ljubić naglasio važnost suradnje civilnog društva i regionalne samouprave istaknuvši kako Županija kontinuirano prati rad svih udruga te podržava brojne ideje i projekte.

“Ovo je odličan primjer suradnje civilnog društva i jedinica regionalne samouprave koja može biti putokaz za daljnje sinergijsko djelovanje. Drago mi je da su roditelji, nastavnici i ravnatelj zajedničkim naporom uz pomoć Županije uspjeli riješiti problem pristupa u školu. Ovo je lijepa suradnja, učinili smo korisnu stvar i nadam se da ćemo sličnim projektima rješavati potrebe i u drugim školama na području županije”, izjavio je zamjenik Ljubić.

Pristupna rampa osigurat će lakši pristup osobama s teškoćama u kretanju.

“Često smo dolazili u školu u Srijemu i razmišljali smo kako na aktivnosti koje se odvijaju u prostoru škole dovesti osobe koje se teško kreću ili su u invalidskim kolicima. U suradnji s ravnateljem smo pronašli model i prijavili projekt na natječaj za udruge s područja Koprivničko-križevačke županije, a iz tih sredstava izgradili smo rampu. Sva društvena događanja u Srijemu se odvijaju u ovoj školi pa će rampa biti od koristi ne samo učenicima već i starijim ljudima”, zaključila je predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz.

Ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut zahvalio je Županiji i Udruzi na provedbi projekta.

“Naša područna škola broji dvadesetak učenika i za sada nema djecu s invaliditetom, no oduvijek postoji potreba za olakšanje pristupa posebice za starije osobe koji po djecu dolaze u školu. Suradnja s Udrugom bolje sutra je značajna, svake godine imamo neki projekt koji zajedno provodimo, a valja istaknuti kako nam u goste često dolaze i djeca iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko Sunce” koja su u invalidskim kolicima pa će pristup sada biti lakši. Nadam se da ćemo u svim područnim školama na području županije riješiti pitanje pristupa za osobe s invaliditetom”, izjavio je ravnatelj Korkut.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: