Subota, 25. lipnja 2022.

Lažirao dokumentaciju i dobio kredit u banci u iznosu od 19.700 eura

U svom zahtjevu naveo je neistinite i netočne podatke o zaposlenju i iznosu plaće i priložio ih zahtjevu, iako je znao da nikada nije bio zaposlenik te tvrtke te je lažnim prikazivanjem činjenica doveo banku u zabludu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Tereti se da je tijekom kolovoza 2017. godine pribavio krivotvorenu dokumentaciju tvrtke sa sjedištem u Karlovcu, i to platnu listu, IP obrasce te potvrdu poslodavca s krivotvorenim pečatom i potpisom ovlaštene osobe.

Na temelju tako krivotvorene dokumentacije, putem kreditnog posrednika druge tvrtke sa sjedištem u Vrbovcu, podnio je zahtjev za kredit u banci u poslovnici na području Dugog Sela na novčani iznos od 19.700 eura.

U svom zahtjevu naveo je neistinite i netočne podatke o zaposlenju i iznosu plaće i priložio ih zahtjevu, iako je znao da nikada nije bio zaposlenik te tvrtke te je lažnim prikazivanjem činjenica doveo banku u zabludu.

Nakon toga, sklopio je ugovor o kreditu na iznos od 19.700 eura s rokom otplate na 120 mjeseci, da bi mu potom banka isplatila zatraženi novac, no niti jednu dospjelu ratu kredita 63-godišnjak nije otplatio banci.

Materijala šteta iznosi oko 147.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave