LEGENDA O PICOKIMA NIKADA NE DOSADI Vrtićarcima je i u ljetnim mjesecima to zanimljiva tema

"Kao i kroz svaku Picokijadu tako i kroz ovu, te kreativne aktivnosti djeca razvijaju ljubav prema tradiciji našega kraja, a usavršila su i glumu, pjesmu, ples i odličnu vještinu komunikacije te su se pritom dobro zabavile", rekle su odgojiteljice.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Iako je Picokijada već prošla, u Dječjem vrtiću Maslačak iz Đurđevca, Picokijada i Legenda o Picokima uvijek su zanimljiva tema za razne radionice i aktivnosti.

Stoga su se vrtićarci u dječjoj skupini Cvjetići ovih dana podsjetili likova iz legende i pijetla koji je zahvaljujući mudrosti jedne starice spasio grad.

Zajedno su izradili plakat Legende o Picokima s nacrtanom utvrdom Stari grad. Izrađivali su i pjetliće od glinamola od kojih su kasnije nastali šareni broševi i magneti.

Mekom iglom i koncem na platnu vezali su poznate simbole grada Đurđevca i legende. Bojali su bojanke, likovno i kreativno se izražavali, a kroz aktivnosti, kažu odgojiteljice nastojalo se kod djece poticati kreativnost i samostalnost u odabiru likovnih materijala i tehnika.

“Kao i kroz svaku Picokijadu tako i kroz ovu, te kreativne aktivnosti djeca razvijaju ljubav prema tradiciji našega kraja, a usavršila su i glumu, pjesmu, ples i odličnu vještinu komunikacije te su se pritom dobro zabavile”, rekle su odgojiteljice, a stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Ne propustite: