LEGENDARNI MILIVOJ ŠTEFANEC ŠTEF Nakon 10 godina, ponovno pred svojom starom, ali i novom publikom

Surađivao sam s mnogim domaćim glazbenicima, ali najdraža suradnja mi je ova zadnja, sa Simoneom Legrandom s kojim sam napravio album Hope - istaknuo je Štef. Promocija tog albuma održat će se u petak, 4. listopada, u koprivničkom Kkc Pixelu.

Milivoj Štefanec Štef // Foto: Privatna arhiva

Koprivnički kantautor, kompozitor, književnik i glazbenik Milivoj Štefanec Štef glazbom se počeo baviti 1978. godine napisavši svoju prvu pjesmu Koprivnica.

Dvije godine kasnije Štef dolazi na ideju o osnivanju benda i tako nastaje koprivnički novovalni bend Fakini s kojima je izdao dva albuma te 10 samostalnih.

U njegovim ostvarenjima životna inspiracija mu je Bog, a najveća podrška obitelj. U svoj rad ulagao je mnogo truda i ljubavi te ističe da je to za njega umjetnost.

– Fakini su postojali do 1985. godine, ja sam pisao glazbu i pjesme, a najviše koncerata smo imali u Koprivnici, Bjelovaru, Slavonskom Brodu te na lokalnim mjestima gdje smo imali svoju publiku koja je ostavljala posebne utjecaje na nas – rekao je Štef.

Arsen Dedić i Milivoj Štefanec Štef // Foto: Privatna arhiva

Ističe kako na njegov glazbeni stil nije bilo utjecaja stranih i domaćih glazbenika, no postoje oni koje iznimno cijeni, a to su Arsen Dedić, Goran Bregović, Ennio Morricone, Frédéric Chopin, Sergej Rahmanjinov, Franz Liszt i, naravno, Beatlesi.

– Surađivao sam s mnogim domaćim glazbenicima, ali najdraža suradnja mi je ova zadnja, sa Simoneom Legrandom s kojim sam napravio album Hope – istaknuo je Štef.

Promocija tog albuma održat će se u petak, 4. listopada, s početkom u 19 sati u koprivničkom Kkc Pixelu.

– Jako mi je drago da ću nakon 10 godina konačno imati promociju u Koprivnici. Nadam se da će promocija privući moju staru publiku, ali se veselim i novim, mladim generacijama jer, kako se kaže, na mladima svijet ostaje – zaključio je ovaj legendarni koprivnički kantautor, kompozitor, književnik i glazbenik.

Ne propustite: