Lijep prizor: Mališani strpljivo čekaju na red za igru

Ima li ljepšeg od bezbrižne dječje igre, cike, vike, sretnih i zadovoljnih mališana koji trče okolo naokolo?

Dječja su igrališta ovih dana u gradu Varaždinu prepuna djece. Ipak, najviše je mališana vrtićke dobi, koji sa svojim odgajateljicama uživaju u možda posljednjim toplijim danima u ovoj godini te svaki suh i sunčan dan koriste za šetnju ili igru.

Nije važno koliko tko ima godina, najvažnije je da se zabavlja. Ljuljačke, klackalice, tobogani, razne penjalice, samo su dio ponude svakog dječjeg igrališta. Čak se čeka i u redu, ne bi li svako dijete pokušalo premostiti što više prepreka. Posebno su velike gužve na penjalicama na kojoj djeca strpljivo čekaju jedno iz drugoga, kako bi prevladali svoju zadanu dionicu.

Svaka sprava bila je okupirana // Foto: Lea Brlek
Svaka sprava bila je okupirana // Foto: Lea Brlek

Ima li ljepšeg od bezbrižne dječje igre, cike, vike, sretnih i zadovoljnih mališana koji trče okolo naokolo? Vrtićko je doba zasigurno jedno od najbezbrižnijih i najljepših trenutaka u životu svakoga djeteta. Svi se sjećamo kada smo kao mali, pohađajući svoje vrtiće, jedva čekali ljepše vrijeme i odlazak u prirodu, bilo u šetnju ili na igru.

Nemoguće je vratiti neka prošla vremena, vremena bezbrižnosti, vremena kada smo samo mislili na igru i na omiljeno igralište, vremena kada smo bili upravo to, djeca. No ono što je moguće jest sjesti na ljuljačku i barem na jedan trenutak opet postati dijete.

Ne propustite: