LIJEPE VIJESTI Koprivnica drugi grad po ukupnom iznosu povučenih sredstava iz EU fondova za ruralni razvoj

"Ova netipična mjera za financiranje razvoja gradova poslužila nam je kao odličan alat kojim podižemo kvalitetu života u prigradskim naseljima, i to gradnjom novog vrtića i nove spojne ceste Reka – Starigrad", izjavio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Koprivnički Zrinski trg // Foto: Zvonimir Markač
Koprivnički Zrinski trg // Foto: Zvonimir Markač

Grad Koprivnica konstantno se trudi napredovati i poboljšati životni standard svojih stanovnika.

Kroz Program za ruralni razvoj Hrvatskoj je u razdoblju od 2014. do 2020. osigurano čak 2,3 milijarde eura, odnosno više od 17 milijardi kuna iz fondova EU za podizanje konkurentnosti poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unapređenje životnih i radnih uvjeta, odnosno gradnju infrastrukture poput vrtića, vatrogasnih i društvenih domova u ruralnim područjima, piše Jutarnji list/Novac.hr, a prenosi Grad Koprivnica.

Od tih nešto više od 17 milijardi potencijalnih kuna do kraja siječnja ove godine je, prema podacima nadležne Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), ugovoreno 10,37 milijardi kuna projekata, a isplaćeno malo više od pola ugovorenog iznosa.

Na drugome mjestu po ukupnom iznosu sredstava u kategoriji gradova je Koprivnica, sa 13,9 milijuna kuna povučenih sredstava.

“Ova netipična mjera za financiranje razvoja gradova poslužila nam je kao odličan alat kojim podižemo kvalitetu života u prigradskim naseljima, i to gradnjom novog vrtića i nove spojne ceste Reka – Starigrad”, izjavio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dječji vrtić u prigradskom naselju Starigrad projekt je vrijedan ukupno 8,4 milijuna kuna, a iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurano je 6,4 milijuna kuna. Time će znatno pridonijeti kvaliteti predškolskog obrazovanja i uključenosti djece u vrtiće s obzirom na to da na tom području, na kojem živi i kojem gravitira oko 4000 stanovnika, još nema vrtića.

Uz to, Grad Koprivnica osigurao je i sredstva za unapređenje prometne infrastrukture, odnosno spojne ceste Starigrad – Reka, za što je iz fondova EU povukao 7,5 milijuna kuna od ukupno 8,5 milijuna, koliko je vrijedna investicija. Radovi su u tijeku, a kompletan završetak očekuje se krajem srpnja ove godine.

Izvor fotografije: Jutarnji list/Novac.hr
Ne propustite: