LIJEPE VIJESTI Općina Veliki Bukovec osigurala sredstva za sufinanciranje prijevoza i prehrane osnovnoškolaca

"Ovu mjeru provodimo već par godina i mislim da je to lijepa pomoć roditeljima osnovnoškolaca. Za takvu svrhu uvijek će biti sredstava u proračun", kazala je predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar.

Foto: Općina Veliki Bukovec

Općina Veliki Bukovec sufinancirat će troškove prijevoza učenika s područje općine u ovoj školskoj godini prema kojoj će se prijevoz učenika iz naselja Kapela Podravska i Dubovica, koji polaze Osnovnu školu Veliki Bukovec, podmirivati s 5 kuna dnevno po učeniku.

Odlučeno je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, a radi se o 45 učenika koji putuju autobusom do škole. Kada je riječ o školarcima, donijeta je i odluka o sufinanciranju školske prehrane, a sufinanciranje će u ovoj školskoj godini iznositi 40 kuna mjesečno po učeniku.

“Ovu mjeru provodimo već par godina i mislim da je to lijepa pomoć roditeljima osnovnoškolaca. Za takvu svrhu uvijek će biti sredstava u proračun”, kazala je predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar.

Između ostalih točaka dnevnog reda podnesen je i izvještaj o općinskom proračunu za prvu polovicu godine. Nakon što se usporede ukupni prihodi i rashodi u prvih šest mjeseci ove godine, te s prenesenim viškom prihoda iz protekle godine, Općina je u financijskom plusu od 201 tisuće kuna.

“Što se tiče prihoda možemo biti zadovoljni u prvih šest mjeseci ove godine kao i realizacijom onoga što smo zacrtali prilikom donošenja proračuna. Kada gledamo projekte za koje smo dobivali sredstva preko fondova Europske unije ostvareno je gotovo sve što je planirano, a ovih dana dovršit ćemo još jedan, najveći, projekt nerazvrstanu cestu, spoj Kolarove ulice u Velikom Bukovcu i naselja Dubovice, mještanima poznatiju kao ‘Prek’ “,  pojasnio je načelnik Općine Franjo Vrbanić ističući najvažnije dijelove proračuna.

Osim izvješća o izvršenju proračuna usvojen je i Godišnji plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Veliki Bukovec za 2020. godinu. U ovoj su godini planirani prihodi od imovine u iznosu od 838.000 kuna. Kada je riječ o imovini na području općine Veliki Bukovec, na sjednici je odlučeno kako će Općina od Ministarstva državne imovine ove godine zatražiti darovanje nekoliko nekretnina u svrhu širenja budućih gospodarskih zona na području Općine.

Vijećnici su obaviješteni da je Općina u pripremi dokumentacije za prijavu projekta na natječaj “Ulaganje u šumsku infrastrukturu”. Preko tog programa Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općina planira prijaviti projekt uređenja šumskog puta koji bi prije svega bio u funkciji razvoja turizma odnosno rekreacije.

“Projekt se financira u cjelokupnom iznosu iz fondova Europske unije i nacionalnih fondova. Mislim da je to jako dobro rješenje i da je to još jedan projekt koji može donijeti europska sredstva u našu općinu. Postoje dvije mogućnosti od kojih svaka predviđa izgradnju šumskog puta u duljini nešto većoj od dva kilometra”,  pojasnio je načelnik dodajući da se radi o potencijalnoj investiciji od više milijuna kuna.

Na kraju, donijeta je i odluka o izradi 3. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine. Radi se o usklađenju Prostornog plana s posebnim propisima i aktima Varaždinske županije i Općine Veliki Bukovec. Riječ je o sveobuhvatnoj reviziji prostorno-planskog dokumenta kojom će biti obuhvaćeno cijelo područje Općine.

Ne propustite: