LIJEPE VIJESTI Pedijatrijska ordinacija u Ludbregu dobila je vrijedan uređaj

Radi se o CRP analizatoru krvi čija je ukupna vrijednost 20-ak tisuća kuna.

Foto: Grad Ludbreg

Za pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Ludbreg stižu lijepe vijesti.

Naime, zahvaljujući inicijativi i financijskoj potpori Grada Ludbrega nabavljen je analizator krvi. Radi se o CRP analizatoru krvi čija je ukupna vrijednost 20-ak tisuća kuna.

“S obzirom na to da laboratorij koji djeluje u Domu zdravlja Ludbreg radi isključivo u prijepodnevnim satima odlučili smo se za kupnju uređaja koji će pomoći liječnicima da utvrde o kakvoj je infekciji riječ i pravovremeno započnu s adekvatnom terapijom. Vjerujem da će zahvaljujući ovom uređaju roditelji i djeca biti bezbrižniji, neće morati strepiti do vađenja krvi idućeg jutra ili odlaziti u Varaždin, Koprivnicu i druge gradove, a liječnicima ćemo također olakšati posao”, izjavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Uređaj radi na principu analiziranja uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, izrazito je jednostavan za korištenje, za jedno testiranje treba oko dvije minute te se kvantitativni rezultati CRP-a dobivaju brzo dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji. Ujedno pomaže i u razlučivanju bakterijskih od virusnih infekcija, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: