LIJEPE VIJESTI Prikupljeno je više od 75.000 kuna u akciji Solidarnost na djelu

Ove godine prikupljala su se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima su se uručivali bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od pet kuna i ovjereni žigom društva.

Izvor fotografija: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica završilo je 47. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2019. koja se ove godine odvijala pod motom “Ne dvoji. Za drugog izdvoji”. Osim na području gradskih mjesnih odbora, akcija je provedena i na području prigradskih mjesnih odbora te svih 11 općina i škola.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ovogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2019. ukupno je prikupilo 75.553,34 kune.

Akcija Solidarnost na djelu 2019. predviđena je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2019. godini, u četvrtak 10. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će 5 posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti HCK.

Tako će za 65.475,72 kune biti kupljeno i podijeljeno blizu 500 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Ujedno, u sklopu akcije Solidarnost na djelu održano je prikupljanje prehrambenih namirnica u Kauflandu pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”, te je prikupljeno više od 800 kilograma prehrambenih namirnica koje su namijenjene Socijalnoj samoposluzi.

Ove godine prikupljala su se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima su se uručivali bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od pet kuna i ovjereni žigom društva.

Bonovi zahvalnosti u iznosu od jedne kune bili su namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Izvor: GDKC KC

Ne propustite: