LIJEPE VIJESTI U udruzi Osmijeh odsad postoji instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom

Petra Čolig Šarić uspješno je završila istoimenu edukaciju prve generacije ove struke u Hrvatskoj.

Foto: Udruga Osmijeh

Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh, uz voditelja jahanja za osobe s invaliditetom ima i instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Naime, Petra Čolig Šarić uspješno je završila istoimenu edukaciju prve generacije ove struke u Hrvatskoj.

Uz Petru, edukaciju je upisalo i završilo još 14 kandidata Iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Kutine, Đurđevca, Čakovca i Zagreba.

Svi kandidati dolaze iz klubova i udruga koje se bave ili se planiraju baviti aktivnostima pomoću konja za osobe s invaliditetom. Edukacija se održavala u Osijeku, a organiziralo ju je i provelo Učilište OBRIS i Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja “MOGU” iz Osijeka.

Petra je kroz godine volontiranja u provedbi terapijskog jahanja prikupila znanje, a ova je edukacija njeno znanje upotpunila.

Ova edukacija bila je nadogradnja i zaokruživanje prikupljenog znanja koje je Petra kroz godine prikupljala volontirajući u provedbi terapijskog jahanja u Konjičkom klubu Koprivnica, a kasnije u udruzi Osmijeh-terapijsko jahanje.

Sudjeluje u organizaciji i provedbi aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

U Osmijehu, trenutno aktivnosti pomoću konja polazi 26 korisnika, svaki korisnik na jahanje dolazi jednom tjedno, a aktivnosti se provode uz svima već znane kobile Camillu i Dorinu.

Partner programa je i Udruga Latice koja pomaže u sufinanciranju provedbe programa za svoje članove putem projekta odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Ne propustite: