LIJEPE VIJESTI Učenici s invaliditetom u Đelekovcu i Novigradu Podravskom imaju podizne platforme

Ugradnju pokretnih platformi financirala je Županija sredstvima iz proračuna, a vrijednost platforme u Osnovnoj školi "Mihovil Pavlek Miškina" je 143.000 kuna, odnosno 151.250 kuna u Osnovnoj školi "Profesor Blaž Mađer".

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Učenici s invaliditetom i teškoćama u kretanju u Osnovnoj školi “Mihovil Pavlek Miškina” u Đelekovcu i Osnovnoj školi “Profesor Blaž Mađer” u Novigradu Podravskom odsad imaju bolje uvjete školovanja.

Naime, tim školama Koprivničko-križevačka županija osigurala je ugradnju koso podiznih platformi.

Škole je u ponedjeljak obišao zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Zamjenik Ljubić susreo se s ravnateljicama Sonjom Vuljak i Lidijom Peroš koje su zahvalile Županiji na potpori i brizi za učenike koji imaju specifične potrebe i pritom naglasile kako se ugradnjom pokretnih platformi uvelike olakšao rad, ali također osigurala dostupnost prostorijama na katu školskih zgrada.

Korištenje pokretnih rampi započelo je s prvim danima travnja, a učenici koji ih koriste uz podršku pomoćnika u nastavi imaju samo riječi hvale za ovu pomoć koja ima je omogućila jednaku priliku u uvjetima obrazovanja.

Ugradnju pokretnih platformi financirala je Županija sredstvima iz proračuna, a vrijednost platforme u Osnovnoj školi “Mihovil Pavlek Miškina” je 143.000 kuna, odnosno 151.250 kuna u Osnovnoj školi “Profesor Blaž Mađer”.

Projekte ugradnje Županija je prijavila i na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. na području Republike Hrvatske, koji je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Učenici kojima je potrebna pomoć u nastavi obuhvaćeni su višegodišnjim županijskim projektom “Prilika za sve 3” kojim se učenicima osiguravaju pomoćnici u nastavi.

Ovo nisu jedine lijepe vijesti, naime, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i prijevoznicima, osigurava se i poseban prijevoz učenika s teškoćama.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Ne propustite: