LIJEPE VIJESTI Udruga Mali Princ počela s provođenjem projekta Za bolje sutra, vrijednog više od 400.000 kuna

Partneri u projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđe

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Udruga Mali princ Đurđevac počela je s provedbom projekta Za bolje sutra. Spomenuti je projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Kako bi upoznali sudionice projekta s planiranim aktivnostima, održan je sastanak s predsjednicom Udruge Kristinkom Štefan i voditeljicom projekta Anom Muktić u prostorima Udruge. Na sastanku su potpisani sporazumi o suradnji s Anom Lukanec, Nikolinom Paurović i Marijom Matkov iz Đurđevca te Mateom Konjarek iz Šemovaca i Doris Sinković iz Budančevice.

Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama na području grada Đurđevca i okolnih općina, a ciljana skupina je pet nezaposlenih, radno sposobnih osoba, članica Udruge Mali princ.

Kroz projekt će se provesti verificirani program obrazovanja odraslih za sakupljača, uzgajivača, prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja. Osim toga, provodit će se i aktivnosti osnaživanja i unapređivanja vještina koje obuhvaćaju radionice informatičkog opismenjivanja, komunikacijske radionice jačanja kompetencija te radionice razvoja kreativnosti i uključivanja u život zajednice.

Projekt se provodi 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 440.438,23 kune te je u stopostotnom iznosu financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Partneri u projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Podsjetimo, Udruga Mali princ je u ožujku ove godine započela s provođenjem projekta Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a ovo je već drugi projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda koji je Udruzi odobren, a čijim provođenjem je povećana kvaliteta života članova Udruge i proširene usluge podrške u zajednici.

“Vjerujemo da će se nakon provođenja projekta i poboljšanja kompetencija sudionici projekta lakše uključiti na tržište rada, a doprinos tome je i prijava projekta na natječaj ‘Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika’ financiran iz Europskog socijalnog fonda na koji je Udruga Mali princ u srpnju ove godine prijavila projekt ‘Samo se srcem dobro vidi’ kroz koji planira pokrenuti socijalno poduzetništvo”, pojavila je predsjednica udruge Kristinka Štefan, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: