Likovni rad Eme Grobenski na tetrapaku poznatog mlijeka

Ema Grobenski (10) iz koprivničkog prigradskog naselja Jagnjedovca bila je među četiri nagrađena učenika u konkurenciji njih 3000 iz 220 škola iz cijele Hrvatske.

Ema Grobenski sa svojim roditeljima // Foto: Privatna arhiva
Ema Grobenski sa svojim roditeljima // Foto: Privatna arhiva

Ema Grobenski (10) iz koprivničkog prigradskog naselja Jagnjedovca uistinu ima razloga za veliko slavlje i zadovoljstvo. I ne samo to, može biti i te kako ponosna jer nije mala stvar biti najbolja među 3000 djece iz 220 škola iz cijele Hrvatske.

Ema, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, područne škole Jagnjedovec, naime, pobijedila je na kreativnom likovnom natječaju “Volim mlijeko!” kojeg je Dukat raspisao petu godinu zaredom.

Ema je pobjedu zaslužila svojim radom na kojem su glavni motiv bile mliječne kapljice ukrašene brkovima.

– Jako sam vesela i uzbuđena – kazala je ova talentirana 10-godišnjakinja.

Njezini roditelji Valentina i Predrag, kao i sestra Sarah, izrazito su ponosni na njezin uspjeh. Ipak, pobjeda na natječaju ih toliko i ne iznenađuje jer je Ema izrazito kreativna djevojčica. Tko danas sam izrađuje svoje igračke? Da, Ema je jedna od njih.

– Što bih voljela biti kad narastem? Slikarica – bez razmišljanja nam je odgovorila.

Ema je na jučerašnjoj dodjeli nagrada u Zagrebu imala podršku cijele škole, obitelji, kao i mentorice Ivane Zrinjski, koja ju je i prijavila na natječaj. S njima je bila i ravnateljica OŠ Antun Nemčić Gostovinski Gordana Gazdić-Buhanec i učiteljica likovnog Lada Gudić. Dukat je platio prijevoz autobusom za sve njih. Ne čudi stoga da je bilo jako veselo u glavnom gradu, ali i na putu.

Ema je jučer prvi put u životu dala i intervju za nacionalnu televiziju. Bio je to, kaže, jedinstven doživljaj. Osim prigodnih nagrada i plakete, zasluženo je osvojila i novčanu nagradu u iznosu od 2000 kuna.

Veseli mliječni brkovi na pakiranju trajnog mlijeka // Foto: dukat.hr
Veseli mliječni brkovi na pakiranju trajnog mlijeka // Foto: dukat.hr

Cilj ovog projekta, ističu iz Dukata, jest skretanje pažnje roditelja, učitelja i djece na važnost pravilne i uravnotežene prehrane, pravilne uhranjenosti i stjecanja zdravih prehrambenih navika.

“Temom kreativnog likovnog natječaja ‘Nacrtaj mliječne brkove’ želimo skrenuti pažnju djece i odraslih kako pravilna i uravnotežena prehrana ujedno može biti i zabavna, jednako kao i zajednički trenuci provedeni oko stola”, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata, koji je na natječaj zvao učenike nižih razreda.

Morali su nacrtati sebe, svoje prijatelje, roditelje, braću ili sestre, bake i djedove, ljubimce… i ukrasiti ih mliječnim brkovima! Ema je odabrala kapljice i to se pokazalo kao pun pogodak.

Osim Eme, u kategoriji prvih razreda pobijedila je Lucija Vignjević iz 1.a OŠ Viktora Cara Emina iz Lovrana, Mia Mikulić iz 2.c OŠ Špansko Oranice iz Zagreba bila je najbolja u drugim razredima, a Luka Fledrović iz 3.b OŠ dr. Andrije Mohorovičića iz Matulja bio je najbolji u konkurenciji trećih razreda.

Najbolji radovi po izboru stručnog žirija krasit će izdanje Dukat trajnog mlijeka u tetrapak pakiranju, a koje će biti dostupno na policama trgovina diljem Hrvatske od siječnja do ožujka 2017. godine.

Partner projekta je Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, a podršku projektu i ove godine dali su Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa.

Ne propustite: