LIVANJSKA VEZA U VARAŽDINU Perković novi trener, navijači i dalje pitaju: zbog čega ste otjerali Karačića

Zasad nema informacija o pojačanjima za novu sezonu. Vruće ljeto će biti u Varaždinu.

Izbornik Zlatko Dalić i Borimir Perković kada je još vodio Šibenik // Foto: HNK Šibenik Facebook

Nakon iznenađujućeg odlaska trenera Branka Karačića, koji je NK Varaždin uveo u Prvu HNL, to goruće pitanje nakon nekoliko dana konačno je riješeno.

Novi strateg Varaždinaca je Borimir Perković, rodom iz Livna.

Iz Livna je i Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a slučajno ili ne, njegov sin Toni Dalić, direktor je NK Varaždina.

Borimir Perković bio je svojedobno pomoćni trener Zlatku Daliću u Saudijskoj Arabiji, ali kaže da to nije utjecalo na njegovu odluku, već pozanstvo sa Stjepanom Cvekom, predsjednikom kluba.

“Htio bih se zahvaliti ljudima iz kluba koji su odlučili da me angažiraju. Jako mi je drago i sretan sam što sam ispred vas. Veselim se svemu onome što je ispred mene i što me čeka, veselim se izazovu i nadam se da ću zajedno s igračima i stručnim stožerom, ljudima koji vode klub i navijačima ispuniti cilj koji je zacrtan za ovu sezonu, a to je ostanak u Prvoj HNL”, kazao je novi trener Varaždinaca.

Posljednji angažman Perković je imao u Šibeniku kojeg je vodio od 2017. godine. Sa Šibenčanima je prošle sezone završio na drugom mjestu, odmah iz Varaždina, i izborio kvalifikacije za 1. HNL. U dva susreta Istra 1961 je ipak bila bolja. Vodio je i Inter iz Zaprešića.

U igračkoj karijeri branio je boje Zagreba, tadašnjeg Inkera iz Zaprešića, Rijeke, Osijeka, Slavena Belupa, Kamen Ingrada i izraelske Hapoel Petah Tikve.

Pomoćnik će mu na klupi Varaždina biti Zoran Kastel.

Novi hrvatski prvoligaš prvi dio priprema odrađuje u Varaždinu, a onda odlaze na Kupres. Bit će to u četvrtak, a ondje će biti tjedan dana.

Osim sa Željezničarom, odigrat će i prijateljski susret s mostarskim Veležom.

Zasad nema informacija o pojačanjima za novu sezonu. Vruće ljeto će biti u Varaždinu.

Tim više, jer navijačima nije sjelo to što se raskinula suradnja s Karačićem, a dovelo se Perkovića. Dokaz tome su brojni, uglavnom negativni, komentari na službenoj Facebook stranici NK Varaždina.

NK Varaždin svoj prvoligaški put otvara na Rujevici protiv viceprvaka i osvajača Hrvatskog nogometnog kupa Rijeke, dok će prva njihova domaća utakmica biti protiv Hajduka.

Ne propustite: