LJETNA LIGA KOPRIVNICA Zalar: Prezadovoljni smo, reakcije igrača i brojna publika dovoljno su jamstvo za pozitivnu ocjenu

Nadamo se, naravno ako će biti zdravlja, da možemo sljedeće godine okupiti još više ekipa, a i veseli nas što su nam veteranske ekipe same prišle i tražile da se i za njih napravi turnir tako da očekujemo ponovni ljetni spektakl na idućoj Ljetnoj ligi - rekao je predsjednik KURS-a Tomislav Zalar.

Predsjednik KURS-a Tomislav Zalar, dopredsjednik Zdenko Perošić i tajnik Goran Čičin Mašansker // Foto: KURS
Predsjednik KURS-a Tomislav Zalar, dopredsjednik Zdenko Perošić i tajnik Goran Čičin Mašansker // Foto: KURS

Pobjedom ekipe Jelena Trade u velikom finalu protiv CB Loop/Superprint spušten je zastor na premijerno izdanje koprivničke Pan Ljetne lige.

– Nakon prijava svih 19 ekipa te izvlačenja, a i kroz igru kroz turnir Jelena Trade i CB Loop/Superprint nekako su bili očekivano finale, a i najviše su pokazali na terenu. Vjerujem da smo svi mogli uživati u finalnoj utakmici u kojoj su odlučivale nijanse, a pobjeda je mogla otići i na drugu stranu – rekao je Tomislav Zalar, predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport koja je organizirala Ljetnu ligu.

Svoje zadovoljstvo turnirom nimalo ne skriva.

– Izuzetno smo zadovoljni cjelokupnim dojmom premijernog izdanja Pan ljetne lige Koprivnica. Reakcije samih sudionika te odaziv publike dovoljno su jamstvo za pozitivnu ocjenu – kazao je on.

Odaziv publike možda je sve u organizaciji i najviše oduševio.

– Kroz dva finalna dana prošlo je preko 1000 gledatelja, samim time i atmosfera na igralištu bila je prava nogometna. Veseli nas što smo opet vidjeli neka poznata lica koja su nekad igrala Ljetnu ligu a ono što je najljepše je da smo mogli vidjeti puno nekih novih klinaca i djece koja će vjerujem jednog dana igrati Ljetnu ligu – rekao je Zalar.

Ipak, u polufinalu nije bilo domaćih, podravskih ekipa.

– Prije svega, cilj nam je bio okupiti što više ‘domaćih ekipa’. Vjerujem da će ih i sljedeće godine biti još više, nijanse su odlučivale da recimo Robin market ili Mod gradnja prođu u polufinale. Također CB Sportska Drnje skupila je odličnu ekipu i uz malo sreće prilikom ždrijeba vidim ih sljedeće godine u završnici. Istaknuo bih i mladu ekipu ”Između” koja je iskočila kao ekipa koja ima jednu lijepu budućnost, tako da smo zadovoljni i odazivom i kvalitetom domaćih ekipa koje definitivno ne zaostaju puno za najboljima – izjavio je Zalar.

Ukupni nagradni fond bio je 33.000 kuna. Rijetko se koja ljetna liga ili turnir time može pohvaliti.

– Najbitnije je bilo pokriti nagradni fond i troškove turnira, što smo uspjeli, a kao i uvijek do sada financijski benefit nije nam bio primaran cilj – poručio je predsjednik KURS-a.

Posebnu težinu premijernom izdanju Pan Ljetne lige dao je i izravan televizijski prijenos na Sportskoj televiziji finalnog dana.

– Željeli smo kroz direktni TV prijenos pokazati da Koprivnica ima jedan odlično organizirani ljetni turnir na visokoj razini, a i samim time zahvaliti se svim sponzorima i svim onima koji su nam pomogli prilikom organizacije – izjavio je Zalar, još jednom zahvalivši svima koji su ih podržali, dakle, i gledateljima i igračima i sponzorima.

Ovogodišnje izdanje Ljetne lige je završilo, a pogledi su već uprti prema novom izdanju.

– Nadamo se, naravno ako će biti zdravlja, da možemo sljedeće godine okupiti još više ekipa, a i veseli nas što su nam veteranske ekipe same prišle i tražile da se i za njih napravi turnir tako da očekujemo ponovni ljetni spektakl na idućoj Ljetnoj ligi – završio je Zalar.

Ne propustite: