Ljuta paprika zamalo ga ‘došla glave’

Pojesti hamburger s najljućom papričicom na svijetu nije hrabrost i veliko postignuće. Tome najbolje svjedoči 47-godišnji Amerikanac koji je zbog ljute paprike 'zaradio' rupu na jednjaku.

Ilustracija // Foto: crazyhotseeds.com

Želja da budemo prvi i najbolji u gotovo svemu što radimo potpuno je normalna i prirodna. Želimo realizirati sav svoj potencijal i pokazati se pred drugima. Ponekad smo u tom nastojanju skloni pretjerivanju. Sve je u redu dok naši neuspjeli pokušaji završe smijehom, ali iz situacija gdje hrabrost ljude gotovo stoji života svi možemo naučiti da je ponekad bolje ne biti odvažan.

Rijetko tko na YouTubeu nije vidio ona natjecanja u kojima pobjeđuje čovjek koji pojede najveću količinu najljuće paprike na svijetu. Upravo se jedna takvo natjecanje održalo nedavno u San Franciscu.  Jedan tamošnji restoran organizirao je natjecanje čiji su sudionici jeli hamburgere s umakom napravljenim upravom od papričice Bhut Jolokia, jedne od najljućih na svijetu.

Iako je 47-godišnji muškarac pobijedio na natjecanju jer je uspio pojesti cijeli hamburger unatoč tome što je bio ‘pakleno ljut’, nije uspio proslaviti svoju pobjedu. Naime, umjesto tuluma s prijateljima, dotični je gospodin završio u bolnici gdje su se liječnici borili za njegov život.

– Kad je ušao na odjel hitne medicine previjao se od boli. Vrištao je i ispuštao neartikulirane zvukove, bio je nervozan i silovito je kašljao. Povraćao je i na kraju se onesvijestio – ispričali su liječnici. Od napinjanja i grčenja tijekom povraćanja izazvanog ljutom papričicom, 47-godišnjaku se razderao jednjak.

Nakon nekoliko sati liječnici su ga uspjeli stabilizirati. Tada im je rekao da je, nakon što je ‘smazao’ ekstremno ljuti hamburger, popio čak šest čaša vode, no to mu nije pomoglo. Srce mu je ubrzano kucalo, znojio se, probadalo ga je u prsima, povraćao je i teško je disao. Jedva je uspio doći do bolnice od bolova.

Zbog razderanog jednjaka, pacijent je hranu i tekućinu primao na sondu. Nakon 17 dana prvi put je nešto popio bez sonde. Nakon 23 dana dovoljno je ojačao da ga otpuste iz bolnice, no i dalje se hranio preko sonde jer mu je jednjak ozbiljno oštećen.

Ne propustite: