LUDA ZAVRŠNICA A2 LIGE Podravac dočekuje Međimurje u utakmici sezone, Grafičar se nada posrtanju gostiju

Ostala su dva kola košarkaške A2 lige, a za prva dva mjesta, koja vode u dodatne kvalifikacije za viši rang, bore se Virovci, Međimurci i Ludbrežani.

KK Međimurje // Foto: Facebook
KK Međimurje // Foto: Facebook

Preostala su samo dva kola košarkaške A2 lige Sjever. U prošlome, 16. kolu, došlo je do velikoga iznenađenja u Ivanić Gradu, gdje je domaćin svladao ludbreški Grafičar, čime se utrka za prva dva mjesta, koja vode u dodatne kvalifikacije za napredak u viši košarkaški razred, dodatno zakomplicirala. Trenutno stanje na tablici je sljedeće, prvo mjesto drži Podravac s omjerom 14-2, dok Grafičar i Međimurje imaju omjer od 13 pobjeda i tri poraza.

– Protiv Ivanića smo odigrali jednu od najlošijih utakmica posljednjih godina. Ivanić je, pak, odigrao odlično, u obrani usku zonu i puštali su nam čak šut koji je bio katastrofalan. U napadu su pogađali gotovo sve, ali to je naša krivnja jer nismo bili dovoljno agresivni i dozvolili smo previše otvorenih šuteva. Izostalo je, u svemu tome, ono što nas je krasilo kroz cijelo prvenstvo, a to je trčanje i ubijanje protivnika tempom, što je u ovoj utakmici bilo itekako potrebno – kaže Siniša Beser, glavni direktor KK Grafičara.

Poljuljana ludbreška momčad u preostala dva kola igra protiv križevačkog Radnika i Ivančice, no Beser smatra kako će se igrači oporaviti i dati sto posto do kraja.

– Utakmica s Radnikom će sigurno biti nezgodna jer dolazi nakon ovog bolnog poraza, a Radnik može zagorčati svakome – nastavlja Beser.

Sljedeće sezone doći će do promjene u strukturi hrvatske košarke te će klubovi biti podijeljeni na Premijer ligu, Prvu i Drugu ligu. Premijer i Prvu ligu, za koju se bore Virovci, Međimurci i Ludbrežani, činit će 12 do 14 klubova, dok će Druga liga biti podijeljena u skupine Sjever, Jug, Zapad, Istok i Centar.

Beser kaže kako Grafičar ima želju nastupati u višem rangu te smatra kako imaju dovoljno kvalitetnu ekipu uz poneko pojačanje.

Igrači Grafičara // Foto: KK Grafičar Facebook
Igrači Grafičara // Foto: KK Grafičar Facebook

Ipak, Ludbrežani ne ovise samo o sebi. U pretposljednjem kolu, u utakmici sezone, igraju Podravac i Međimurje te Grafičaru odgovara pobjeda Podravca, kojom bi dobili priliku da osvoje drugo mjesto te plasman u kvalifikacijsku skupinu s najboljim momčadima ostalih A2 skupina.

U prvome susretu, igranom u Čakovcu, slavili su Virovci s 85:75, no to je bilo na polovici prvenstva, dok će ovoga puta Međimurje zasigurno biti motiviranije. Važno je istaknuti kako zbog ozljeda neće nastupiti Kranjčec za Međimurje te Nikolić za Podravac.

– Prednost vidimo u centrima, a imamo odličnog organizatora igre Novaka – kaže Stjepan Novak, trener KK Međimurja.

Dario Šenvald, tajnik KK Podravca, kaže kako ekipa ne trenira redovito zbog raznih obaveza, no napominje kako će se zasigurno dobro pripremiti za završnicu regularnoga dijela sezone. Također, ističe kako je potrebno zaustaviti upravo Mareka, kojega trener Novak ističe kao najvažnijega igrača Međimurja.

– Prednost vidimo u širem kadru, igračima na prednjoj liniji. Međimurje brzo igra, a nama to i odgovara. Imamo Zadravce koji su naučeni na bržu igru – kaže Dario Šenvald.

Iz Podravca kažu kako imaju želju nastupiti u višem rangu te smatraju kako bi se trebali pojačati, prvenstveno na visokom krilu i centru te, kao važan faktor, ističe redovito treniranje.

– Kvalifikacije dugo traju. Tu bi već trebali dovesti nekoga, dozvoljeno je dovesti tri igrača, ali je pitanje koga? Opet, moramo paziti da ne pokvarimo unutarnju simbiozu – nastavlja Šenvald.

Trener Međimurja o napretku u višu ligu kaže sljedeće.

Još nismo odlučili. Dečki bi htjeli, no treba vidjeti. Bitno da odradimo sezonu, onda budemo vidjeli dalje – kaže Novak.

Ne propustite: