LUDBREG Dom zdravlja ostao je bez pedijatrice

Naime, pedijatrica koja je tamo radila niz godina, dr. Štefanija Iveković-Prepolec, odlazi u mirovinu.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U ludbreškom Domu zdravlja maleni pacijenti ostali su bez stalne pedijatrice, pa će do dolaska novog specijalista u Ludbreg dolaziti pedijatri iz čakovečke bolnice, a na raspolaganju će biti i pedijatrica iz Varaždinskih Toplica.

Naime, pedijatrica koja je tamo radila niz godina, dr. Štefanija Iveković-Prepolec odlazi u mirovinu.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić prošlog tjedna susreo se s  dr. Štefanijom Iveković-Prepolec kako bi joj zahvalio na predanom i strpljivom radu u sklopu kojeg je dugi niz godina nesebično djelovala.

“Zahvaljujem dr. Prepolec na njezinom angažmanu. Svaki roditelj zna koliko je ovakva profesija važna. To su osobe u čije ruke predajete bebe i malu djecu, osobe s kojima dijelite svoje brige i strahove, jedna od važnijih karika na životnom putu. Istovremeno, trenutak je ovo kad moramo dati sve od sebe da našima najmlađima i dalje omogućimo najbolju moguću zdravstvenu skrb. U razgovoru s Domom zdravlja Varaždinske županije u čijoj nadležnosti je Dom zdravlja Ludbreg doznali smo kako će u Ludbreg dolaziti četiri liječnika, pedijatra iz čakovečke bolnice”, izjavio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

“Svjesni smo da je ovo djelatnost koja je važna svakom roditelju te ćemo se stoga ispred Varaždinske županije založiti da najmlađi Ludbrežani, ali i mještani susjednih općina imaju najbolju moguću skrb. Vjerujem kako će pedijatri iz čakovečke bolnice svojim iskustvom biti kvalitetna zamjena do dolaska specijalista kojih je nažalost na tržištu rada premalo”, izjavila je Natalija Martinčević, savjetnica varaždinskog župana Čačića.

Ne propustite: