LUDBREG Evo gdje možete zatražiti izdavanje propusnice

Svaki zahtjev mora sadržavati ime, prezime, OIB građanina te razlog i vrijeme putovanja. 

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravka stupila je na snagu danas, u ponedjeljak.

Stožer civilne zaštite izdaje propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi opravdanih razloga, kao što su obiteljski razlozi, pružanje skrbi djeci, te starijim osobama, ali i kupnja hrane i osnovnih potrepština.

Propusnice nisu potrebne za kretanje unutar grada i pripadajućih naselja. Za ludbreško područje, to su naselja: Apatija, Bolfan, Čukovec, Globočec Ludbreški, Hrastovsko, Kućan Ludbreški, Ludbreg, Poljanec, Segovina, Selnik, Sigetec Ludbreški, Slokovec i Vinogradi Ludbreški.

Propusnicu stanovnici Ludbrega mogu zatražiti putem e-mail adrese stozer@ludbreg.hr.

Svaki zahtjev mora sadržavati ime, prezime, OIB građanina te razlog i vrijeme putovanja. 

Zahtjev se mora predati barem dan ranije nego što planirate koristiti propusnicu. Primjerice, ako trebate propusnicu za 26. ožujak, zahtjev morate predati najkasnije do 25. ožujka u 12 sati.

Podsjetimo, poslodavci izdaju propusnice zaposlenicima (promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19).

Propusnice koje se odnose na stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Ne propustite: