LUDBREG I najmlađi brinu o okolišu – vrtićarci i osnovnoškolci iz Ludbrega radovima pokazali svoje viđenje zaštite okoliša

U vrtiću i školi održane su radionice u organizaciji komunalnog poduzeća Lukom, a nastali su radovi kojima su najmlađi Ludbrežani prikazali svoje viđenje zaštite okoliša, recikliranja i zbrinjavanja otpada.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Da i najmlađi brinu o okolišu dokazuju Dječji vrtić Radost i Osnovna škola Ludbreg koji su se uključili su se u projekt “O okolišu se pobrini i otpad zbrini”.

U vrtiću i školi održane su radionice u organizaciji komunalnog poduzeća Lukom, a nastali su radovi kojima su najmlađi Ludbrežani prikazali svoje viđenje zaštite okoliša, recikliranja i zbrinjavanja otpada.

U izlogu Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner od ponedjeljka će se moći razgledati izložba polaznika, a istog dana bit će otvorena izložba i u Osnovnoj školi Ludbreg.

Najmlađi Ludbrežani izloženim radovima uz sudjelovanje na projektu žele podsjetiti i na Svjetski dan planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, a cilj mu je zaštita prirodnih resursa i skretanje pozornosti na opasnosti koje nam prijete zbog onečišćenja.

Suorganizator izložbe radova polaznika Osnovne škole Kalnik koja će se održati u Kalniku je Komunalno poduzeće Lukom.

Projektom “O okolišu se pobrini i otpad zbrini” kojeg provode Grad Ludbreg i Općina Kalnik nastoji se informirati stanovnike o načinima zbrinjavanja otpada koji dovode do smanjenja količine otpada odloženog na odlagališta kroz obavezne i preporučene izobrazno-informativne aktivnosti.

Projektom je obuhvaćeno 10.545 stanovnika Općine Kalnik i Grada Ludbrega. Svrha projekta je informirati i educirati cjelokupno građanstvo prostora obuhvata projekta i time im podići svijest o važnosti odgovornog postupanja s otpadom, s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Trenutno stanje u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj dugoročno je neodrživo, bez obzira na određene pozitivne pomake i zbog toga je potrebno sustavno i konstantno raditi na podizanju svijesti i edukaciji javnosti, kako bi se što više otpada iskoristilo i tako smanjio pritisak na okoliš.

Projekt “O okolišu se pobrini i otpad zbrini” sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: