LUDBREG Iako je prijedlog već jednom odbijen, gradske vlasti pokušavaju promijeniti osnivača Osnovne škole

"Ova odluka već je jednom bila na dnevnom redu i sukladno proceduri proslijeđena je Županijskoj skupštini na usvajanje gdje je voljom većine odbijena", izjavio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ilustracija // Foto: Grad Ludbreg

Ludbreški gradski vijećnici jučer, u četvrtak, na 15. sjednici prihvatili Odluku o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg sa sjedištem u Ludbregu.

Sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi osnivači osnovne škole mogu biti Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne (regionalne) samouprave i druga pravna ili fizička osoba.

“Ova odluka već je jednom bila na dnevnom redu i sukladno proceduri proslijeđena je Županijskoj skupštini na usvajanje gdje je voljom većine odbijena. Pred nama je isti put, ali podsjećam da nismo u to krenuli s namjerom da nekome napakostimo već smo vođeni interesom naše djece. Mi smo i ove godine ponovno uložili značajna sredstva u Osnovnu školu Ludbreg, financirali smo nabavu i postavljanje školskih ormarića, kupujemo radne bilježnice, financiramo prijevoz učenika. Iako ne umanjujemo dosadašnja ulaganja u školu od strane Županije, želja nam je da ovo bude najbolja osnovna škola i vjerujemo kako imamo snage i kapaciteta odraditi taj posao”, izjavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Nakon prihvaćanja gradskih vijećnika, odluka se upućuje Županijskoj skupštini Varaždinske županije radi uvrštenja navedenog prijedloga na dnevni red Skupštine Varaždinske županije, stoji na internetskim stranicama Grad Ludbrega.

Ne propustite: