LUDBREG Kreće realizacija projekta vrijednog više od 35 milijuna kuna

"Za cijelu ludbrešku Podravinu ovo je iznimno važan projekt. Time će naši građani dobiti mogućnost da brže 'surfaju' internetom", naglasio je Bilić.

Foto: Grad Ludbreg

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić Zagrebu je potpisao Sporazum o partnerstvu u okviru Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u modalitetu privremenog poziva Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/ pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima.

Time je Grad Ludbreg postao jedan od 16 gradova u Republici Hrvatskoj koji će provoditi Projekt razvoja širokopojasne infrastrukture temeljem natječaja “Izgradnja mreža/pristupnih mreža sljedeće generacije raspisanog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU”.

“Očekuje se da bi projektiranje bilo gotovo tijekom ove godine, a ove godine očekuje se i početak radova. Osigurat će se minimalna brzina downloada ili uploada od 100 megabita u sekundi ili veća, a pokrit će se sva naselja”, izjavio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

U projekt su uz Ludbreg uključeni Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec.

Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom se može osigurati pokrivanje brzim i ultrabrzim širokopojasnim pristupom na navedenom teritoriju.

“Za cijelu ludbrešku Podravinu ovo je iznimno važan projekt. Time će naši građani dobiti mogućnost da brže ‘surfaju’ internetom”, naglasio je Bilić.

Dodao je i kako je najvažnije da realizacija projekta vrijedna 35,53 milijuna kuna započne što prije kako bi Ludbreg mogli upisati na kartu brzog interneta. U Hrvatskom telekomu koji će mrežom upravljati ističu kako je razvoj NGA-a ključni pokretač hrvatske ekonomije što će biti vidljivo kroz povećanje BDP-a, povećanje zaposlenosti i radnih mjesta, privatnog kapitala koji će se angažirati kroz EU projekte i državni proračun na osnovu uplate poreza i doprinosa, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: