LUDBREG Nakon biciklijade na kvadrat, bicikliste su zabavljali Mejaši

Nakon završene biciklijade i dolaska na cilj, sudionici su predahnuli uz zabavan sadržaj.

Ilustracija // Biciklijada na kvadrat u Ludbregu // Foto: Grad Ludbreg

Subota je u Ludbregu protekla u znaku bicikliranja.

Naime, održana je manifestacija pod nazivom Biciklijada na kvadrat. Biciklijada u Ludbregu ima dugu tradiciju, a ove godine su zahvaljujući europskom projektu “Happy bike” održane dvije biciklijade.

Nešto iza 12 sati najprije su startali oni hrabriji, odlučivši se za Crazy stazu, čija je duljina bila 80-ak kilometara. Crazy staza je uključivala prolazak kroz dvije županije i dvije države (Ludbreg – Selnik – Sveti Đurđ – Prelog – Cirkovljan – Draškovec – Hemuševec – Goričan – Letenye).

U poslijepodnevnim satima 200-tinjak sudionika 32. Ludbreške biciklijade iz Centra svijeta krenulo je već dobro poznatom rutom dužine 12,5 kilometara (Centar svijeta – Globočec – Čukovec – Sv. Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec Ludbreški – Selnik – pa natrag u Centar svijeta).

Prije nego što su biciklisti ušli u cilj održana je dječja biciklijada. Najmlađi su startali kod solarnog drva, a cilj je bio u samom Centru svijeta.

Nakon završene biciklijade i dolaska na cilj, sudionici su predahnuli uz zabavan sadržaj. Dočekale su ih “Žene iz Centra svijeta” koje su priredile Selski sejem, zaplesale su “Ludbreške mažoretkinje”, a tamburaši KUD-a “Anka Ošpuh” pobrinuli su se za glazbeni ugođaj.

Za još bolju atmosferu pobrinuli su se popularni tamburaši u starkama – “Mejaši”.

Podsjetimo, Happy bike projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri u ovom projektu su gradovi Letenye, Prelog, Ludbreg, te Županijska uprava za ceste Varaždin.Ukupan budžet projekta iznosi 1.019.155,50 eura, od čega je udio Grada Ludbrega 145.598,50 eura, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: