LUDBREG Odobren projekt vrijedan više od 22 tisuće eura

Projekt ima međunarodni karakter i provodi se u partnerstvu s organizacijama iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Crne Gore.

Foto: Grad Ludbreg

Ludbregu je odobren projekt “Manjine – dodana vrijednost EU”. Projekt je u sklopu programa Europa za građane.

Povezan je s prioritetom Programa Europa za građane 2.3. koji se odnosi na Jačanje interkulturalnog dijaloga, zajedničkog razumijevanja i prevladavanja stigmatizacije migranata i nacionalnih manjina.

Cilj je projekta promicanje međukulturnog dijaloga između pripadnika nacionalnih manjina i većinskog stanovništa, promicanje tolerancije i prihvaćanja raznolikosti, ali i podizanje svijesti o o bogatstvu kulturno-jezičnog okruženja u Europi i promicati raznolikost, toleranciju i poštivanje zajedničkih vrijednosti i prevladati stereotipe o manjinama i drugim skupinama.

Projekt ima međunarodni karakter i provodi se u partnerstvu s organizacijama iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Crne Gore.

Partneri su Tótszentmárton Község Önkormányzata (Mađarska), Općina Tivat, Židovska zajednica Crne Gore (Crna Gora), Hrvatsko kulturalno društvo Komušina (Slovenija), Udruženje Dunav 1245 (Srbija), Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždinske županije i KUD “Anka Ošpuh“ Ludbreg (Hrvatska).

Ukupna vrijednost odobrenog projekta iznosi 22.175,00 eura, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: