LUDBREG Održava se biciklijada, a nakon toga će se za zabavu pobrinuti Mejaši

Okupljanje sudionika i prijave će biti u Ludbregu (Trg Svetog Trojstva).

Ilustracija // Foto: Pixabay

U subotu se u Ludbregu održava Biciklijada na kvadrat. Ponovno se voze dvije rute – Happy i Crazy.

Happy ruta je zapravo tradicionalna ludbreška biciklijada koja će se ove godine održati 32. puta, a Crazy ruta je 1. međunarodna biciklijada.

Duljina staze Crazy rute je otprilike 80 kilometara i staza nije zahtjevna, no prolaze se dvije županije i dvije države pa su zato prijave omogućene isključivo punoljetnim osobama.

Okupljanje sudionika i prijave će biti u Ludbregu (Trg Svetog Trojstva).

Kreće se u 12.15 sati prema Letenyu ( Ludbreg – Selnik – Sveti Đurđ – Prelog – Cirkovljan- Draškovec – Hemuševec – Goričan – LETENYE).

U 15 sati je START 1. međunarodne biciklijade u centru Letenya – polazak prema Ludbregu (Letenye- Goričan – Donji Kraljevec – Hemuševec – Draškovec – Oporovec – Prelog – Hrženica – Sveti Đurđ – Selnik – Ludbreg).

Osigurana je medicinska pratnja biciklista, mobilna okrjepa i okrjepne stanice u Prelogu u hotelu Panorama na polasku i na povratku u odmorištu za bicikliste u Oporovcu.

U vrijeme kada će sudionici Crazy rute voziti prema cilju, u Ludbregu u 16.30 sati počinje okupljanje sudionika 32. tradicionalne ludbreške biciklijade odnosno Happy rute od otprilike 12,5 kilometara.

Početak 32. Ludbreške biciklijade je u 17 sati, a trasa rekreativne biciklističke vožnje ide iz centra svijeta – Globočec – Čukovec – Sv. Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec Ludbreški – Selnik – Ludbreg.

U Happy ruti mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Na povratku u cilj sve posjetitelje očekuje besplatan grah, a za dobru atmosferu pobrinut će se “Mejaši”.

Foto: Grad Ludbreg
Ne propustite: