LUDBREG Provodi se projekt vrijedan oko 25 milijuna kuna, evo o čemu je riječ

Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom se može osigurati pokrivanje brzim i ultrabrzim širokopojasnim pristupom na područjima navedenima u projektu.

Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije podnio je iskaz interesa po javnom pozivu za sudjelovanje u postupku pred odabir po natječaju “Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima”.

Iskaz interesa podnio je za projekt “Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u Gradu Ludbregu te općinama Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec”, a projekt je vrijedan oko 25 milijuna kuna.

Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom se može osigurati pokrivanje brzim i ultrabrzim širokopojasnim pristupom na područjima navedenima u projektu.

“Za Grad Ludbreg, odnosno cijelu ludbrešku Podravinu s obzirom na to da su uključene i sve susjedne općine ovo je iznimno važan projekt. Njime je predviđena izgradnja infrastrukture za priključak na brzi internet i to od preko 100 megabita u sekundi. Time će naši građani dobiti mogućnost da brže “surfaju” internetom, ali omogućit ćemo i poslovnom sustavu da funkcionira u skladu s europskim i svjetskim standardima”, izjavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i dodao kako je danas dostupnost širokopojasnog pristupa upravo jedan od ključnih preduvjeta za daljnji razvoj gospodarstva.

“Ovim ćemo projektom također omogućiti mladim ljudima koji žele pokrenuti samostalne programerske ili poslove vezane uz druge zemlje svijeta da ih mogu obavljati iz vlastitih domova”, pojasnio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima u rujnu se očekuje odabir operatera koji će provesti projekt na terenu.

“Nakon odabira operatera kojih ima dosta, od malih do velikih, očekuje nas dovođenje žica do samih korisnika. Nama je najvažnije da realizacija projekta započne što prije kako bismo Ludbreg upisali na kartu brzog interneta”, zaključio je Bilić, a stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: