LUDBREG U osnovnoj školi realiziran projekt školskih ormarića vrijedan 230 tisuća kuna

Učenici su spremno prihvatili ideju o prijavi na projekt i odmah krenuli na posao.

Ilustracija // Foto: Grad Ludbreg

U ludbreškoj osnovnoj školi učenici od petog do osmog razreda od ponedjeljka će na raspolaganju imati 400 školskih ormarića za odlaganje školskog pribora i ostalih stvari.

Naime, učenici Osnovne škole Ludbreg koji su polaznici grupe Malih tehničara prije nekoliko mjeseci s idejom o postavljanju školskih ormarića uputili su se u Ured ravnateljice.

“Ideja koju su predstavili zapravo pripada svim učenicima, a Mali tehničari bili su ti koji su se odvažili krenuti u realizaciju. Taman je započeo projekt Čačkalica kojem je cilj da pozitivno utječu na obrazovanje na način da se djeci ukaže na važnost rada rukama”, istaknula je Đurđa Kladić, ravnateljica Osnovne škole Ludbreg.

Učenici su spremno prihvatili ideju o prijavi na projekt i odmah krenuli na posao.

“Skicirali smo ormariće, pronašli majstore, a pomogli smo im i oko izrade samih ormarića”, ističu učenici.

Učenici će i dalje na raspolaganju imati trenutnu garderobu za odlaganje obuće i jakni dok su novi ormarići razmješteni po hodnicima uz učionice. S obzirom na to da u projektu Čačkalica učenici Osnovne škole Ludbreg nisu osvojili prvo mjesto, izradu i postavljanje ormarića financirao je Grad Ludbreg.

“Projekt je vrijedan 230 tisuća kuna i to je poklon Grada školi, odnosno učenicima koji su i sami izrazili želju za njima kako bi se olakšali svakodnevicu u školi. Obrazovanje je važno i nikada ne smije biti zapostavljeno”, istaknuo je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Školski ormarići ludbreški su proizvod, izrađeni u tvrtki Aura Interijeri d.o.o., stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: