LUDBREG Udruga Lumen u sklopu projekta oslikala zid

"Glavna tema ove razmjene mladih je socijalno uključivanje osoba s manje mogućnosti kroz uličnu umjetnost. Projekt se fokusira na temu umjetničkog izražavanja kao oblika obrazovanja i aktiviranja mladih, odražavajući interese i potrebe njegovih sudionika", poručili su iz Udruge Lumen.

Foto: Grad Ludbreg

Ludbreška udruga Lumen oslikavanjem je uljepšala zid u gradu.

Naime, Udruzi je na posljednja dva ERASMUS+ roka odobreno financiranje čak tri projekta.

Prvi od njih, “Why not StreetArt” okupio je 24 mlade osobe u pratnji voditelja iz programskih zemalja – Hrvatske, Bugarske, Poljske i Rumunjske.

Projekt se od 21. do 29. travnja održao u Ludbregu.

“Glavna tema ove razmjene mladih je socijalno uključivanje osoba s manje mogućnosti kroz uličnu umjetnost. Projekt se fokusira na temu umjetničkog izražavanja kao oblika obrazovanja i aktiviranja mladih, odražavajući interese i potrebe njegovih sudionika”, poručili su iz Udruge Lumen.

Ciljevi projekta su promicati aktivno građanstvo i poticati osjećaj europskog građanstva kod mladih, pomoći mladima da shvate vlastitu ulogu kao dijela sadašnjosti i budućnosti Europe, promicati održive gradove, promicati toleranciju između ljudi iz različitih zemalja, stvoriti mjesto za multikulturalno učenje i razumijevanje, naučiti kako prenijeti svoje misli i osjećaje kroz umjetnost i kako umjetnošću povezati zajednice i izolirane mlade ljude.

Ludbrežanima će kao podsjetnik na ovaj projekt ostati oslikan zid u centru grada, a njegovi su sudionici pomogli i u uređenju Senzornog parka u Osnovnoj školi Ludbreg.

Kroz iduća dva projekta – razmjene mladih Color Blind i treninga o društvenom poduzetništvu Start-UP Mosaic sa sudionicima iz 12 država će se održati u svibnju 8Color Blind) i listopadu (Start-Up Mosaic) 2019. godine, također u Ludbregu.

Ukupan financirani iznos ovih projekata je 49.451,00 eura.

U novouređenom centru za smještaj volontera Lumen će ugostiti i sedam međunarodnih volontera u trajanju od 12 tjedana u sklopu programa Global Host.

Ovaj program najveće svjetske studentske organizacije AIESEC omogućit će mladima iz Kanade, Kine, Tajlanda, Tunisa i Indije da volontiraju u udruzi za osobe s invaliditetom “Ludbreško sunce”, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: