Petak, 3. veljače 2023.

Majka koja je u Podravini htjela ubiti svoju kćerkicu (2) ipak ne može biti na slobodi

Tereti da je u policijskoj postaji neistinito prijavila kako je njezin suprug pokušao ubiti nju i kćer. Bila je puštena da se brani sa slobode, ali viši sud je to poništio

Preporučujemo

Kao što smo već izvijestili u ožujku, strašan zločin otkrila je koprivničko-križevačka policija na širem đurđevačkom području.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je majka pokušala ubiti svoju dvogodišnju kćerkicu, a onda je još i lažno prijavila kazneno djelo.

Podravski list otkrio je da je ovaj zločin počinjen kao epilog razmirica mladog bračnog para iz Kozarevca, naselja na području općine Kloštar Podravski. Navodno se 31-godišnjakinja, odlučila na ovaj užasan čin jer se muž htio razvesti od nje.

Kobna svađa je izbila u klijeti nedaleko od kuće u kojoj su živjeli, a supruga je u jednom trenutku bacila dijete na pod. Potom je izbio i požar koji je žena, kako se sumnja, namjerno podmetnula. Majka je potom s djetetom otišla u bolnicu te ispričala da ih je muž napao.

Policija je odmah uhitila supruga i privela nju, a nakon dva dana majka iz pakla konačno je priznala što se zapravo dogodilo.

Protiv 31-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predana je pritvorskom nadzorniku.

Dvogodišnjakinja je završila u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, a srećom nije dobila ozljede opasne po život.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. srpnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županjskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv ove žene zbog počinjenih kaznenih djela teškog ubojstva s dobrovoljnim odustankom i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Tereti se da je 16. ožujka u vikendici na području Koprivničko-križevačke županije pokušala usmrtiti svoju kćer, ali je odustala od svoje namjere prije nastupanja posljedica za dijete.

Okrivljenu se tereti da je, nakon toga, u policijskoj postaji neistinito prijavila kako je njezin suprug pokušao ubiti nju i kćer. Određen joj je bio istražni zatvor, a u međuvremenu i ukinut.

Krajem listopada su stigle i nove informacije vezane za ovaj užasan slučaj.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. listopada podnijelo žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je ukinut istražni zatvor31-godišnjakinji protiv koje je ranije podignuta optužnica zbog počinjenih kaznenih djela teškog ubojstva s dobrovoljnim odustankom i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Županijski sud u Varaždinu je ukinuo istražni zatvor i odredio okrivljenici mjere opreza.

“Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenih činjenica budući da državno odvjetništvo smatra kako je istražni zatvor trebalo produljiti jer mjerama opreza nije moguće kod okrivljenice otkloniti opasnost od ponavljanja kaznenih djela”, priopćili su iz varaždinskog Županijskog odvjetništva.

Sada je ipak došlo do preokreta.

Naime, Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Varaždinu kojim je ukinut istražni zatvor nad optuženom 31-godišnjakinjom protiv koje je podignuta optužnica zbog kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva s dobrovoljnim odustankom i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Drugostupanjski sud je rješenjem prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio kako je sud pogrešno i neosnovano ukinuo optuženici istražni zatvor i pustio ju na slobodu te kako i nadalje postoji opasnost da će okrivljenica ponoviti kazneno djelo slijedom čega je protiv nje produljen istražni zatvor.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti