Petak, 2. lipnja 2023.

Majka malene Nikoll dobila 13 godina zatvora, a otac sedam

Nakon tragične smrti dvogodišnje djevojčice, dvoje od troje preostale djece izuzeto je iz zajedničkog domaćinstva. Treće dijete, koje je bilo pod skrbništvom bake, izuzeto je iz obitelji u ožujku ove godine

Majka dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške, koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. travnja 2021. u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno je osuđena na 13 godina zatvora, dok je otac djevojčice osuđen na sedam godina.

Majci Mireli Dedić je suđeno za smrt djevojčice, odnosno da je 31. ožujka 2021. grubo odgurnula dijete koje je pri padu zadobilo po život opasne ozljede.

I majci i ocu Danijelu Dediću na teret se stavljalo emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece. Osumnjičeni roditelji imaju ukupno četvero djece.

“Optuženici su proglašeni krivim za sva kaznena djela. Prvooptuženici je stavljeno na teret kazneno djelo povrede prava djeteta, za to kazneno djelo utvrđena je kazna zatvora u trajanju od 12 godina. Za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2, dobila je dvije godine i šest mjeseci. Jedinstvena kazna zatvora je 13 godina”, rekao je ispred sudnice Slaven Vidmar, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Drugooptuženi otac proglašen je krivim za dva kaznena djela, ukupna kazna mu je sedam godina zatvora.

Nakon tragične smrti dvogodišnje djevojčice, dvoje od troje preostale djece izuzeto je iz zajedničkog domaćinstva. Treće dijete, koje je bilo pod skrbništvom bake, izuzeto je iz obitelji u ožujku ove godine.

Kontrolni upravni nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nad radom Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška utvrdio je višestruke pogreške i propuste, piše Index.hr.

Sedam kaznenih prijava podnijeto protiv odgovornih za smrt malene Nikoll

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti