MALI BUKOVEC Izuzetno brojni i zanimljivi sadržaji uz Dan Općine, ali proslava još nije gotova

Obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec završit će vikendom koji dolazi.

Foto: Mali Bukovec

Nastavak obilježavanja Florijanova, blagdana sv. Florijana i Dana Općine Mali Bukovec proteklog su vikenda obilježile tambure, kuhače i kistovi.

Povodom obilježavanja Dana Općine Mali Bukovac, svečana sjednica Općinskog vijeća održana je 4. svibnja, a uz to je održana i svečanost vatrogasaca, čiji je zaštitnih sv. Florijan.

Dani Općine nastavljeni su kulturno-zabavnim programom – u petak je održan koncert popularnog tamburaškog sastava Gazde, a u subotu se u centru Malog Bukovca kuhalo.

DVD Mali Bukovec, uz pomoć Općine, bio je organizator drugog natjecanja u kuhanju gulaša s noklecima u kotliću.

Nakon prošlogodišnjih 18 ekipa koje su se tada odazvale na kuhanje paprikaša, ove se godine na natjecanje odazvala 21 ekipa iz bukovečkog i šireg ludbreškog kraja, kao i gosti iz Josipovca u Osječko-baranjskoj županiji.

Iznimno zadovoljan odazivom i manifestacijom za koju očekuje da će postati tradicionalna je i načelnik Općine Mali Bukovec, HSS-ov Darko Marković.

“Ideja je da svake godine pripremamo drugo jelo, a svakako ćemo “na menu” staviti tradicionalna jela, stara, možda i pomalo zaboravljena jela. Ovakva manifestacija odlično se uklopila u program proslave Dana Općine, a odaziv ekipa, ali i mještana na jedno lijepo druženje govori nam da smo pogodili”, rekao je Marković.

Stručni ocjenjivački sud kušao je sve gulaše, pohvalio kuhare, a najboljima trima proglasio redom gulaše ekipa “Udruga Perspektiva”, “Plešvica” i “Drotarsko društvo Županec”.

Nedjelja je bila posvećena umjetnicima i mališanima. Održana je, također druga, humanitarna likovna kolonija Udruge “LUN-MLA”.

Sudjelovali su umjetnici čijih će 25 djela biti dio aukcije s koje će se prikupljen sredstva namijeniti uređenju dječjeg igrališta u Lunjkovcu, ali i za potrebite.

U nedjelju se obilježavao Majčin dan pa su prigodan program pripremili mališani iz Dječjeg vrtića Krijesnica – svojim su majkama poklonili predstavu.

Obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec završit će vikendom koji dolazi. U petak će biti predstavljena prva Monografija Općine Mali Bukovec, autora i urednika Roberta Ivančana.

Predstavljanje će se uz prigodni program održati u društvenom domu u Malom Bukovcu s početkom u 20 sati.

Florijanovo u Malom Bukovcu završava u nedjelju, pokaznom vježbom sustava civilne zaštite “Potres 2019.”, koja će početi u 14 sati.

Foto: Općina Mali Bukovec

Ne propustite: