MALI BUKOVEC Slijedi druga faza rekonstrukcije objekta zdravstvene stanice vrijedna 270.000 kuna

"Faza 2 je trebala uključiti dogradnju kata, no za to je potrebno više sredstava, koja nisu odobrena. Zato idemo u povećanje energetske učinkovitosti objekta. To podrazumijeva vanjsku ovojnicu, odnosno termofasadu, zamjenu vanjske stolarije, izolacijske podove u cijeloj zgradi te izolaciju tavana", rekao je Darko Marković.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković // Fotografiju ustupio Darko Marković

Općina Mali Bukovec od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila je 270.000 kuna za nastavak rekonstrukcije i uređenja zgrade Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu.

Sredstva za sufinanciranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvo je u ovoj godini namijenilo za 300 projekata. Među njima su i oni u Varaždinskoj županiji, a jedan od njih je i rekonstrukcija Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu.

Načelnik Općine Mali Bukovec, HSS-ov Darko Marković podsjeća da je završena prva faza rekonstrukcije i uređenja objekta, a sredstva za koja je u utorak potpisan ugovor namijenjena su za drugu fazu.

“U prvoj fazi rekonstruirali smo zgradu Zdravstvene stanice izgrađenu 1999./2000. godine. Radilo se i o djelomičnom uređenju unutrašnjosti sa zamjenom dotrajalih komunalnih instalacija, struje, vode, plina, ventilacije, a uredili smo i sanitarne čvorove. Za tu prvu fazu osigurali smo sredstva Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 200.000 kuna te dodali 250.000 kuna iz općinskog proračuna”, izjavio je načelnik Marković.

Uz dodijeljena financijska sredstva, sada se kreće u drugu fazu uređenja objekta.

“Faza 2 je trebala uključiti dogradnju kata, no za to je potrebno više sredstava, koja nisu odobrena. Zato idemo u povećanje energetske učinkovitosti objekta. To podrazumijeva vanjsku ovojnicu, odnosno termofasadu, zamjenu vanjske stolarije, izolacijske podove u cijeloj zgradi te izolaciju tavana”, rekao je Darko Marković.

U sklopu Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu nalaze se ordinacija opće medicine, ljekarna i budući poštanski ured, dok bi se dogradnjom osigurao i prostor za ordinaciju dentalne medicine.

Ordinacija opće medicine i ljekarna u Malom Bukovcu pokrivaju općine Mali i Veliki Bukovec, a usluge koristi i dio ljudi iz općine Legrad u susjednoj Koprivničko-križevačkoj županiji, što znači oko 4.000 ljudi.

Ne propustite: