MALI BUKOVEC U dječjem vrtiću ‘Krijesnica’ održana zanimljiva radionica o medijima

Djeca su jako dobro savladala raspoznavanje "prave" od medijske "stvarnosti", u kojoj vladaju simboli - crteži, slike, riječi, snimke, zvukovi, a uspješno su uočavali i razlike među stvarnim iskustvima i "simboličnim" prikazima u medijima.

Izvor fotografije: Općina Mali Bukovec

U Općini Mali Bukovec, u dječjem vrtiću “Krijesnica”, održana je zanimljiva radionica.

Radionica je održana povodom obilježavanja Dana medijske pismenosti, a predvodila ju je magistrica novinarstva, Iva Janežić.

Polaznici starije vrtićke skupine pokazali su velik interes prema medijskoj tematici pa su nakon detaljnog osobnog upoznavanja i isprobavanja pojedinih medija kao što su slikovnice, tableti, mobiteli, igrice, letci, novine, časopisi, bojanke, knjige, gramofonske ploče, radio, iPod i ostalih, uspješno svladali i njihovo razvrstavanje.

Prvo su ih kategorizirali na one koji se slušaju, čitaju i gledaju, a nakon toga i prema načinu distribucije – na tiskane i elektroničke.

Djeca su jako dobro savladala raspoznavanje “prave” od medijske “stvarnosti”, u kojoj vladaju simboli – crteži, slike, riječi, snimke, zvukovi, a uspješno su uočavali i razlike među stvarnim iskustvima i “simboličnim” prikazima u medijima.

Nakon zanimljive radionice u kojoj su bili marljivi i zainteresirani, vrtićarci se bolje snalaze u svijetu medija.

Izvor fotografija: Općina Mali Bukovec

Ne propustite: