‘MALI HUMANITARKO’ Hvalevrijedan projekt obišao je 11 razreda osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije

Učenici su odlično prihvatili provođenje sata, posebno dio u kojem kroz njima na zanimljiv način, odnosno igre na mobilnim uređajima ili tabletima, ponavljaju naučeno gradivo.

Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije nastavlja s provedbom sata odgoja za humanost. Taj se sad provodi u sklopu projekta “Mali humanitarko” kojim se učenike petih razreda osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije nastoji naučiti sve o počecima djelovanja Crvenog križa u svijetu, odnosno o povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Uz to, učenici uče o načelima prema kojima pokret djeluje.

Od početka nove školske godine sat odgoja za humanost održan je u 11 razrednih odjeljenja petih razreda na području županije i to u osnovnim školama Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku i Koprivničkim Bregima.

Učenici su odlično prihvatili provođenje sata, posebno dio u kojem kroz njima na zanimljiv način, odnosno igre na mobilnim uređajima ili tabletima, ponavljaju naučeno gradivo.

Sat odgoja za humanost osmišljen je kako bi se učenici od malih nogu educirali o važnosti humanitarne pomoći, na koji način i što se sve može prikupljati, zašto je bitno prijaviti sve humanitarne akcije te o značaju humanitarnog pomaganja i važnosti volonterstva u prikupljanju humanitarne pomoći.

Projekt “Mali humanitarko” odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ne propustite: