‘MALI HUMANITARKO’ U sklopu projekta Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije posjetilo 18 razreda

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta “Mali humanitarko” je nakon kratke stanke nastavilo s provođenjem sata odgoja za humanost u sklopu kojeg se učenike petih razreda osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije, podučava o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o načelima prema kojima pokret djeluje u svijetu i u Hrvatskoj te o humanitarnom radu i volontiranju.

Do sada je sat odgoja za humanost održan za ukupno 344 učenika u 18 razrednih odjeljenja petih razreda i to u osnovnim školama Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci, Vladimira Nazora u Križevcima te u Svetom Petru Orehovcu.

Da je učenicima sat bio zanimljiv, najbolje govore brojna pitanja na kraju sata. Ono što je svima bilo najzanimljivije je ponavljanje naučenog gradiva igranjem online kvizova Upari par – spojiti značajni datum s događajem, Upari par – Povijest Crvenog križa ili Poveži temeljna načela Crvenog križa s definicijama.

Sat odgoja za humanost osmišljen je kako bi se učenike od malih nogu educiralo o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnoj pomoći i volontiranju, na koji način i što se sve može prikupljati, zašto je bitno prijaviti sve humanitarne akcije, a sve s ciljem da ih se potakne na humanitarne aktivnosti od malih nogu.

Podsjetimo, projekt “Mali humanitarko” odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske”.

Ne propustite: