‘MALI HUMANITARKO’ Vrijedni učenici iz Križevaca podijelili namirnice korisnicima socijalne samoposluge

Cilj akcije je bio da se učenici aktivno uključe u rad Gradskog društva Crvenog križa Križevci kako bi od malih nogu stekli iskustvo humanitarnog pomaganja.

Izvor fotografije: GDCK Koprivnica

U sklopu projekta “Mali humanitarko” kojeg provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, članovi učeničke skupine “Mali humanitarko”, iz Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci pomagali su volonterima prilikom podjele paketa korisnicima Socijalne samoposluge Sveti Marko Križevčanin koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Križevci.

Podjela je održana jučer, u utorak, a u njoj su sudjelovale Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Pia Petrov, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic, Rea Galaš i Lorena Filipašić, uz pomoć voditeljice Suzane Balić.

Nakon što su u prosincu 2019. godine prikupili više od 500 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština na humanitarnoj akciji prikupljanja donacija u svojoj školi, učenici su imali prilike upoznati se s radom Socijalne samoposluge GDCK Križevci. Saznali su tko su njihovi korisnici, odnosno kome i kako se dijele namirnice koje su prikupili.

Cilj akcije je bio da se učenici aktivno uključe u rad Gradskog društva Crvenog križa Križevci kako bi od malih nogu stekli iskustvo humanitarnog pomaganja.

Svi su se vrlo predano uključili u pripremanje paketa i sa zadovoljstvom i jednoglasno zaključili da je odlično kad nekome možeš pomoći svojim dobrovoljnim radom te najavili da će se i u buduće odazvati pozivu za sudjelovanje pri podjelama paketa u Socijalnoj samoposluzi.

Podsjetimo, projekt “Mali humanitarko” odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta ugovoreno je na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škole Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

“Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske”.

Izvor i foto: GDCK Koprivnica

Ne propustite: