Četvrtak, 2. veljače 2023.

Maloljetnik u romskom naselju udario šakom u glavu vatrogasca koji je gasio požar

Vatrogasac je dobio u glavu jer je maloljetniku rekao da ga ne ometa u gašenju vatre

Preporučujemo

Prilikom gašenja požara kod Nove Gradiške u četvrtak je napadnut pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.

Vatrogasca je bez povoda udario maloljetnik šakom u glavu i nanio mu posjekotinu, a ozlijeđeni vatrogasca su pregledali djelatnici Hitne medicinske pomoći i pušten je na kućnu njegu.

“Nažalost, ovo nije izoliran slučaj. U travnju 2020. godine svjedočili smo napadima na vatrogasce te namjernom oštećivanju vatrogasne opreme u naseljima Pribislavec u Međimurskoj županiji i Donje Vratno u Varaždinskoj županiji”, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi.

“Podsjećamo kako je vatrogasna djelatnost opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima vatrogasci rade, a nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti brinu. Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama. Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost”, zaključili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Inače, maloljetnik koji je udario vatrogasca je pripadnik romske nacionalne manjine, a vatrogasci su požar niskog raslinja gasili u romskom naselju. Vatrogasac je dobio u glavu jer je maloljetniku rekao da ga ne ometa u gašenju vatre.

“Apsurd je što se napad tretira kao prekršaj jer se prema zakonu vatrogasci ne vode kao službene osobe”, stoji na Facebook stranici Vatrogasci – oni su naši heroji.

“Nažalost, ovo nije prvi slučaj u Hrvatskoj. Pojedinci očito ne shvaćaju da su vatrogasci došli pomoći. Kolegi je na svu sreću dobro. Svi skupa smo još uvijek u velikom šoku…
Izgleda da je to naša realnost”, u svojoj su, pak, objavi na Facebooku napisali iz Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti