MARLJIVI ĐURĐEVČANI Započeli radovi na rekonstrukciji plinske i vodovodne mreže

Grad Đurđevac nastavlja financirati pripremu posteljice za kolni prilaz i rubnjake, svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje.

Foto: Grad Đurđevac

Danas, 13. ožujka započeli su radovi na rekonstrukciji plinske i vodovodne mreže u ulici Ljudevita Gaja te u dijelu ulice Kralja Tomislava od Kaićevog mosta sve do spoja s ulicom Ivana Đuriševića.

Od ponedjeljka se očekuje da će početi i radovi u djelu ulica Stjepana Radića i Đure Basaričeka, dio takozvanog ringa od budućeg dvostrukog kružnog toka na Ledinama do INA-ine zgrade preko centra. Radovi na zamijeni plinske mreže obuhvatit će obje strane ulice.

Nakon što završe radovi u navedenim ulicama započet će radovi u ulici Mihovila Pavleka Miškine i Vinogradskoj ulici – lijeva strana od pružnog prijelaza u smjeru Mičetinca.

Grad Đurđevac nastavlja financirati pripremu posteljice za kolni prilaz i rubnjake, svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi. Za vrijeme radova na mreži vlasnike nekretnina će obići i djelatnici Đurđevca kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru.

– Obavještavamo građane kako bi znali planirati svoja sredstva da će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju pješačke staze te radovi na zamjeni plinske mreže kako bi se na taj način omogućilo cjelovitije rješavanje pitanje komunalne opremljenosti grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izvori: Grad Đurđevac.