MEDIJI I KOMUNIKACIJA Sveučilište Sjever raspisalo natječaj za upis na doktorski studij

Studij traje ukupno šest semestara, a školarina po semestru iznosi 7500 kuna.

Foto: Sveučilište Sjever

Relativno mlado, ali brzorastuće sveučilište u Hrvatskoj zasigurno je Sveučilište Sjever. Od nedavno ovo Sveušilište u Koprivnici osim preddiplomskih i diplomskih studija, ima i doktorski studij Mediji i komunikacija.

U srijedu je raspisan natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Mediji i komunikacija, za nadolazeću akademsku godinu, 2019./2020. Završetkom ovog studija, koji se provodi u koprivničkoj podružnici Sveučilišta, studenti stječu akademski stupanj doktorice/doktora znanosti.

Studij traje ukupno šest semestara, a školarina po semestru iznosi 7500 kuna. Upisna kvota je 15 studenata, a pravo prijave na studij imaju državljani Republike Hrvatske, strani državljani i osobe bez državljanstva.

Važno je naglasiti da se prijavni obrazac ispunjava isključivo u elektronskom obliku i dostavlja sa svim ostalim potrebnim dokumentima. Natječaj je otvoren zaključno do petka, 4. listopada. Detalje važne za prijavu možete pronaći na internetskim stranicama Sveučilišta, a prijavu klikom na ovaj link.

“U nastojanju da se studijski program Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija što je moguće više približi suvremenim tijekovima doktorske izobrazbe u europskom istraživačkom prostoru, u program se nastojalo implementirati sljedeće važne elemente: unapređivanje znanja kroz izvorno istraživanje; naglasak uloge mentorstva; inzistiranje na transformaciji doktoranada u aktivnu, kritičnu masu; naglasak na interdisciplinarnosti; povećanje mobilnosti, i slično”, naglasila je voditeljica doktorskog studija prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v.d. pročelnica Odsjeka za medije i komunikaciju, dodavši kako su nastavnici i nositelji kolegija na ovom studiju redom cijenjeni znanstvenici s područja medija i komunikacija, a predviđaju se i gostujuća predavanja inozemnih znanstvenika.

Ne propustite: