MEĐIMURJE Općina Goričan proslavila je svoj dan

Svojim nastupom program su uveličali pjevačka skupina Kulturno umjetničkog društva Goričan i Monika Kos.

Foto: Međimurska županija

Općina Goričan obilježila je svoj dan i blagdan svetog Ivana Krstitelja jučer, u ponedjeljak. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani općine Goričan.

O događajima i uspjesima protekle godine, ali i planovima govorio je Općinskog vijeća Stjepan Ribarić.

Obratio se i načelnik Općine Mario Moharić.
“U Goričanu ćemo graditi Arheološki park koji je dijelom projekta naziva ‘Buđenje’, a provodi se u okviru Interreg V Slovenija-Hrvatska, nedavno smo potpisali Ugovor za rekonstrukciju spoja za granični prijelaz Goričan, imamo i europski projekt ‘Two rivers one goal’ koji se provodi u okviru Interreg V Mađarska–Hrvatska te niz drugih projekata koje ćemo sljedećih godina završiti i otvoriti te sam izuzetno ponosan na sve sumještanke i sumještane koji kontinuirano rade na oplemenjivanju svakodnevice svih nas zajedno. Hvala Međimurskoj županiji i Županu na kontinuiranoj podršci”, zaključio je Moharić.

U kratkom filmu prikazano je kako je to živjeti u Goričanu.

“Slika govori više od tisuću riječi, čestitam vam na svim realiziranim projektima i onima koje ćemo uskoro zajedno otvarati. Sretan sam što smo ove godine otvorili i školsku sportsku dvoranu koja je na korist svih stanovnika Općine. Uskoro ćemo potpisati i Ugovor za energetsku obnovu osnovne škole, te ćemo realizirati brojne projekte kako bismo oplemenili svakodnevicu svih vas koji živite, radite i djelujete u Općini. Ovom prilikom moram spomenuti i gospodina Stjepana Baranašića koji je u samo osam mjeseci pomogao da se projekt rekonstrukcije spoja autoceste na granični prijelaz Goričan, potpiše Ugovor i da započnu radovi te mu ovom prilikom zahvaljujem, a svima vama čestitam dan Općine“, izjavio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Vlade Republike Hrvatske Darko Horvat u svom obraćanju naglasio je važnost zajedničkog rada.

“Jedino zajedničkim radom i kontinuiranom komunikacijom možemo pomoći u realizaciji brojnih želja u Međimurju za koje se svakodnevno borimo”, zaključio je.

Na svečanosti tradicionalno su uručena javna priznanja zaslužnim mještanima. Tako su godišnju nagradu općine Goričan dobili Tomislav Markušić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan, Stjepan Baranašić.

Zahvalnice su dobili Zvonko Granatir, Josip Brodarić, Marija Blažek, Dora Sisek, Luka Čonkaš i Fran Dolenec, a nagradu za životno djelo, dugogodišnji rad i promicanje kulturnog života primio je Andrija Ribić.

Svečanosti sjednice Općinskog vijeća svoju podršku dali su i počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj Atila Kos te brojni načelnici općina, ravnatelji vrtića, škola, predstavnici javnih i privatnih poduzeća, predstavnici medija te brojni mještani.

Svojim nastupom program su uveličali pjevačka skupina Kulturno umjetničkog društva Goričan i Monika Kos, stoji na internetskim stranicama Međimurske županije.

Podsjetimo, povodom obilježavanja Dana Općine Goričan planiran je koncert Učiteljica za subotu, no zbog lošeg vremena održat će se danas, u utorak, s početkom u 21 sat.

Ne propustite: