MEĐIMURJE Uhvaćena s lažnom diplomom, pa odbila primiti otkaz

Dotična učiteljica ove školske godine nije radila jer je bila na porodiljnom dopustu. Ono što je u cijeloj priči pozitivno jest da učenici neće imati posljedica zbog profesorice.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Početkom srpnja pisali smo o slučaju krivotvorenja diplome i u Međimurju, gdje je lažna profesorica s krivotvorenom diplomom u jednoj osnovnoj školi radila sedam, a u drugoj šest godina.

Utvrđena je falsificirana diploma učiteljice biologije i kemije s područja Svetog Martina na Muri koja je bila zaposlena u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec i u Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka Macinec, pišu Međimurske novine.

Riječ je o lažnoj diplomi profesora kemije s odsjeka za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Po otkrivanju nevjerodostojnosti diplome pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima.

Ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec, Bruna Matotek, objasnio je kako su u lipnju na provjeru poslali sve diplome i svjedodžbe svojih zaposlenika. Neugodno su se iznenadili kada su primili dopis sa Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku da se za dotičnu učiteljicu utvrdilo da je riječ o falsifikatu.

“Prvo sam povratno kontaktirao Sveučilište u Osijeku da ne bi bilo da je riječ o greški. Kada su mi potvrdili da je riječ o falsifikatu krenuli smo u redovnu proceduru koju propisuje statut škole u takvom slučaju. Bila je u šoku kad sam joj na razgovoru objasnio u čemu je riječ. Nije mogla vjerovati. Nije očekivala da će se to njoj dogoditi. Dao sam joj priliku za obranu, a na njoj je da u određenom roku regulira svoj status sa Sveučilištem i pravnim službama”, istaknuo je ravnatelj Matotek.

Dodaje kako nije postojalo ništa što bi pobudilo sumnju u ispravnost njene diplome.

“Bila je pedantna zaposlenica te nisu bili uočeni nikakvi propusti kod nje. Položila je i stručni ispit. Kad je dolazila kod nas već je radila u jednoj školi, znala je raditi s romskom populacijom”, rekao je Matotek.

Učiteljica je odbila primiti i odluku o izvanrednom otkazivanju ugovora o radu pa su joj obje škole odluku uputile, kako je Zakonom i propisano, poštom.

Dotična učiteljica ove školske godine nije radila jer je bila na porodiljnom dopustu. Ono što je u cijeloj priči pozitivno jest da učenici neće imati posljedica zbog profesorice.

“Ocjene zaključene prethodnih školskih godina važeće su i učenici neće imati posljedica zbog toga što im je predavala učiteljica s krivotvorenom diplomom”, kazao je Matotek.

Više o temi možete pročitati klikom na ovaj link.

Ne propustite: