MEĐUNARODNI MITING U CELJU Čakovečki plivači u jakoj konkurenciji osvojili čak osam medalja

Tin Furdi okitio se s četiri medalje - dvije zlatne u disciplinama 50m slobodno i 100m mješovito, te srebrom na 100m slobodno i broncom na 200m slobodno. Adam Šinjori uzeo je četiri medalje - tri srebra u disciplinama 200m leđno, 200m leptir i 200m mješovito, dok je broncu osvojio na 100m leptir.

Foto: Čakovečki plivački klub

Još jedan uspjeh čakovečkih plivača. U ionako zgusnut raspored članovi Čakovečkog plivačkog kluba ubacili su i 32. Međunarodni miting u Celju.

Na natjecanju koje je minulog vikenda bilo održano na Zimskom kopališću Golovec sudjelovalo je 285 plivačica i plivača iz 25 hrvatskih i slovenskih klubova.

Među njima i članovi ČPK-a Antonio Šantek, Tin Furdi, Vinko Stunković i Adam Šinjori koje je predvodio trener Goran Kolarić.

Na „Pokalu mesta Celja“ Čakovčani su uspjeli osvojiti čak 8 medalja.

Tin Furdi okitio se s četiri medalje – dvije zlatne u disciplinama 50m slobodno i 100m mješovito, te srebrom na 100m slobodno i broncom na 200m slobodno.

Adam Šinjori uzeo je četiri medalje – tri srebra u disciplinama 200m leđno, 200m leptir i 200m mješovito, dok je broncu osvojio na 100m leptir.

Antonio Šantek zauzeo je 5. mjesto u disciplini 50m leđno i 6. mjesto na 50m slobodno, dok je Vinko Stunković bio 11. u disciplinama 100m mješovito te 100m leđno.

Trener Goran Kolarić bio je jako zadovoljan rezultatima u Celju koji su poslužili kao svojevrsno testiranje forme plivača.

– Dečki su se zaista još jednom potrudili i u jakoj konkurenciji pokazali zavidnu formu. Motiv za dodatno dokazivanje bila je i prisutnost slovenske nacionalne plivačke reprezentacije, čiji plivači su dodatno podigli kvalitetu mitinga. Celje nam je pokazalo trenutačno stanje ekipe i odličan je putokaz za ostatak plivačkog kalendara – izjavio je on nakon mitinga.

Već u ponedjeljak članovi ČPK-a nastavili su s redovitim trenažnim procesom na čakovečkim gradskim bazenima Marija Ružić.

Nakon međunarodnih mitinga, okreću se domaćim natjecanjima. Prvo im slijedi Mini Grand Prix u Zadru, a nakon toga Regionalno Prvenstvo Hrvatske.