MEĐUŽUPANIJSKA LIGA Evo mogućih raspleta u utrci za prvaka, Tehničar vjeruje u čudo Graničara

- Nismo ni mi budalaši! Ni za koga, samo za sebe - rekao je predsjednik đurđevačkog Graničara Ivan Radman, ekipe koja bi u posljednjem kolu mogla odigrati značajnu ulogu u odluci o prvaku.

Nogometaši Tehničara (bijeli) i Pitomače (plavi) jednim uhom prisluškivat će što se događa u Garešnici // Foto: Zvonimir Markač
Nogometaši Tehničara (bijeli) i Pitomače (plavi) jednim uhom prisluškivat će što se događa u Garešnici // Foto: Zvonimir Markač

Treća sezona Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica ponudila je završnicu za filmski scenarij. Do pretposljednjeg kola čak su tri vodeće momčadi imale jednak broj bodova. Bili su to cvetkovečki Tehničar, Garić iz Garešnice i Pitomača. Cvetkovčani i Garešničani uzeli su nova tri boda, dok je Pitomača teško stradala u Križevcima, no još uvijek mogu na kraju podići trofej.

Najbolje izglede za osvajanje naslova ima Garić, iako je Tehničar uvjerljivo najbolja momčad lige ako se gleda gol-razlika, no Garešničani imaju prednost u međusobnim omjerima, što u konačnici odlučuje plasman.

U prvom dijelu sezone ove dvije momčadi remizirale su u Cvetkovcu, dok je prije nepuna dva tjedna Garić s 1:0 bio bolji na svom terenu.

Računica trenutno drugoplasirane ekipe je jednostavna. Subotnja pobjeda protiv đurđevačkog Graničara donosi naslov.

– Mi smo s Garićem prijateljski klub, ali ništa to ne igra ulogu. Idemo po tri boda, a tko će biti prvi, baš me briga. Uopće nas nitko ne zanima. Koliko god su protiv nas radili, direktno i indirektno, da li je to vezano malo šire ili samo sportski – to me ne zanima. Nismo ni mi budalaši! Ni za koga, samo za sebe – rekao je o njihovoj ulozi u posljednjem kolu predsjednik Graničara Ivan Radman.

Vrijedi uzeti u obzir i trenutno stanje Đurđevčana na ljestvici. Na 11. su mjesto sa samo dva boda više od pretposljednje Virovitice. Bodovi iz Garešnice svakako bi osigurali mirnije ljeto, no Radman upozorava kako njegovi nogometaši putuju rasterećeni.

– Mi smo u toliko situacija zakinuti za četiri, pet bodova da nam je savršeno svejedno. Praktički idemo rasterećeni, iako neki misle kako idemo opterećeni i da je imperativ pobijediti. Idemo na pobjedu – kaže on.

Najmanje šanse za pobjednički pehar ima Pitomača, gledajući teoriju. Na trećem mjestu zaostaje tri boda za prvim dvjema ekipama, a jedini scenarij koji bi donio slavlje uključuje poraz Garića i vlastita pobjeda u derbiju kola protiv Tehničara. No, ta pobjeda trebala bi biti uvjerljivija od one Cvetkovčana od 2:1 u prvom dijelu sezone.

– Dok god ima šanse naravno da vjerujemo. Trener mi je rekao da će dečki ići 150 posto. Motivacija će sigurno biti na nivou. Teoretski vjerujemo da možemo do naslova, ali je malo vjerojatno. Sve se treba poklopiti, ali s pobjedom idemo na drugo mjesto – kaže dopredsjednik Pitomače Tomo Filipović.

Nekoliko je mogućih ishoda kojima bi trofej završio u Cvetkovcu, a nijedan ne uključuje pobjedu Garića. Ukoliko Đurđevčani u Garešnici izvuku barem bod, Cvetkovčanima je potrebna pobjeda u Pitomači, a uspiju li igrači Graničara napraviti pravo malo čudo i svladati Garić, Tehničaru bi i remi bio dovoljan.

– Dolazi nam zadnja utakmica sezone, a ujedno i jedno od težih gostovanja u ligi. Iako više ne ovisimo sami o sebi za osvajanje naslova, idemo u Pitomaču osvojiti sva tri boda i na najbolji način završiti ovu sezonu. Naravno, priželjkujemo za nas pozitivan rezultat iz Garešnice te osvajanje naslova – rekao je kapetan cvetkovčke momčadi Matija Markušić.

Posljednje kolo Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica na rasporedu je ove subote, 3. lipnja, u 17.30 sati, a dva sata kasnije vidjet ćemo tko će najviše slaviti.

MŽNL BJ-KC-VT, 26. KOLO:

Subota, 3. lipnja, 17.30: Slatina – Rovišće, Podravac – Križevci, Tomislav B – Zdenka 91, Dinamo P – Daruvar, Garić – Graničar Đ, Papuk – Virovitica, Pitomača – Tehničar.

Ne propustite: