MEĐUŽUPANIJSKA LIGA Međimurski treneri najavljuju nastavak prvenstva

Treneri međimurskih momčadi u Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin govore o proteklim pripremama, transferima i ambicijama.

Nogometaši Poleta iz Svetog Martina na Muri // Foto: Vedran Novosel
Nogometaši Poleta iz Svetog Martina na Muri // Foto: Vedran Novosel

Prvenstvo u Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin nastavlja se sutra, u subotu. Tim povodom razgovarali smo s trenerima međimurskih klubova o proteklim pripremama, igračkom kadru i ciljevima u proljetnom dijelu natjecanja.

Nikola Goričanec (Rudar Mursko Središće):
Zadovoljan sam odrađenim pripremama u kojima smo uz dvadesetak treninga odigrali i pet utakmica. Uz jednu neriješenu, u ostale četiri smo pobijedili. Nismo imali problem s ozljedama, jedino nešto lakše su se ozlijedili Novak i Šoltić, ali vjerujem da će do početka prvenstva biti spremni. Praktično je cijela ekipa ostala na okupu, a pristupili su nam Karlo Goričanec i Luka Čalopa i smatram da smo s njima jači nego jesenas. Da ne zaboravim da smo prvoj ekipi priključili i mlade potencijale iz škole nogometa, sedamnaestgodišnjake Luku Tkaleca, Davida Novaka i Mihaela Stojka. Iako nas u prvom kolu nastavka očekuje teško gostovanje u Nedeljancu, vjerujem da imamo odličnu ekipu i idemo po pobjedu, a na kraju prvenstva želimo biti najmanje među četiri prvoplasirane ekipe.
Stevica Žganec (Polet Sveti Martin na Muri):
U pripremama koje su korektno odrađene više sam zadovoljan igrom nego rezultatima. U momčadi zimus nije bilo značajnijih promjena. Otišli su David Goričanec i Antonio Zadravec u susjedni Jurovec, a pojačali smo se Petrom Horvatom koji je došao iz Nedelišća. Nismo imali problema s ozljedama i spremno dočekujemo nastavak i gostovanje u Novom Marofu gdje pobjedom želimo nastaviti jesenski niz i cilj nam je sam vrh, to jest, osvajanje naslova prvaka.
Neno Marčec (Nedelišće):
Bez obzira na vremenske uvjete, sve se odradilo po planu, makar ćemo pravu formu hvatati prva tri, četiri kola. U klubu više nema Petra Horvata i Dejana Slunjskog, ali su došle kvalitetne zamjene, Zvonimir Panić i Zoran Lukavečki. Želja nam je da budemo pri samom vrhu, da gajimo napadački nogometa. Glavni cilj koji smo postavili je finale županijskog kupa.
Dejan Car (Pušćine):
U pripreme smo ušli oslabljeni u odnosu na jesen jer je otišlo pet igrača, Bosilj, Mikulec, Roginić, Vrček, Županić, a došli su Malnar, Požgaj i još nekoliko neafirmiranih. Odradili smo 17 treninga i četiri utakmice jer smo zbog vremena dvije morali odgoditi, ali vjerujem da se to neće odraziti na rezultat. Naš jedini cilj je opstanak i očekujem već u nastavku kod kuće protiv favorita Nedelišća, pred sigurno četiristotinjak gledatelja povoljan rezultat.
Tihomir Blažeka (Sloga Čakovec):
Radili smo u otežanim uvjetima zbog lošeg vremena, što se odrazilo i na nekoliko ozljeda, međutim, u kadru imamo 19 igrača, tako da nisam zabrinut. Da spomenem da su nas napustili Antonović, Katančić i Jakup, a došli su Baksa, Friščić, Toplek i Marčec. Vjerujem da imamo kvalitetnu ekipu da se zadrži u gornjem dijelu tablice, a cilj nam je afirmirati i mlade igrače.
Dušan Sraka (Mladost komet Prelog):
U uvjetima koje smo imali smatram da spremno ulazimo u nastavak prvenstva. Iz kluba je otišao u Međimurje stožerni igrač Elvis Sabol, a došli su David Farkaš i Dejan Kraus. Brojčano nas ima dovoljno, samo je pitanje koliko to zadovoljava kvalitete i ambiciju koje Prelog ima.
Stjepan Petek (Sloboda Slakovec):
Zadovoljan sam odrađenim pripremama, makar smo dosta oscilirali u igri i to se odrazilo na neke rezultate. Razlog tome je dosta novopridošlih igrača i sigurno treba vremena da se uigramo. Da spomenem da su nam pristupili Kukovec, Munđarom, Apostolovski, Šenji i Risonjić. Vjerujem da smo dovoljno jaki da osiguramo opstanak.
Želimir Orehovec (Međimurec Dunjkovec-Pretetinec):
Rano smo započeli pripreme i zbog vremenskih uvjeta koje smo imali, u šest tjedana mislim da smo vrijeme maksimalno iskoristili i spremno dočekujemo nastavak prvenstva. Imali smo šest kontrolnih utakmica i uz jedan poraz i jedan remi zabilježili četiri pobjede. Klub su napustili Mikić, Šrajbek i Črnko, a došli su Šostarić, Hrušoci, Prekupec, Kranjec, Zadravec i Orehovec. Ciljano smo se pojačali i u pripremama sam uvidio da ćemo biti jači nego na jesen i ostvariti plasman u gornji dio tablice. Također imamo ambicije u županijskom kupu gdje bi želio da uđem u finale.
Ne propustite: